Circle K ønsket heller å konkurrerer på kvalitet – og et større løft i kaffekvalitet og maskiner har vært fokus, men også valgmulighetene for kundene. Dette ønsket vi å fokusere på i årets kampanje.

Hvordan skape ikke bare oppmerksomhet, men også kjærlighet til Koppen over alle kopper i 2020?

Kampanjen: Målet, og veien dit

Målet var rett og slett å sikre salg med fokus på kvalitet og smak. Circle K Koppen skal skille seg ut fra konkurrentene. Vi ønsket også å nå ut til nye kundegrupper for å øke penetrasjon.

Strategi og løsning for å nå målet

Koppen brukes av mange, og spesielt «arbeidskaren» er storforbruker. Potensialet for ytterligere salg er størst blant nye kundegrupper, som familiemødre- og fedre som ofte er på farten i en hektisk hverdag eller på vei til hytta i helgen. Det var viktig å få frem den gode kaffekvaliteten og utvalget for å bygge preferanse.

En kjent og kjær venn av Circle K ble hentet frem igjen – nemlig komiker Hasse Hope. Han hadde tidligere vært brukt for å promotere Koppen, med stor suksess! Men hvordan kunne vi vitalisere og gjøre kommunikasjonen enda mer relevant, for å nå ut til nye kundegrupper?

Ideen ble «Stamkundene om Koppen fra Circle K». Hasse Hopes ulike karakterer av stamkunder hadde til hensikt å parodiere ulike kaffesituasjoner med Koppen som alle kunne kjenne seg igjen i – satt på spissen i kjent Hasse Hope stil!

Caset fikk bronse i Gulltaggen 2020 i fagdisiplin Mediestrategi, kategori Kampanje.