Bakgrunn/utfordring

Den gamle løsningen hadde høy fluktrate, utdatert innhold, miks av norskspråklig og engelskspråklig innhold, og et utdatert og ikke-operativt løypekart.

Det tekniske forprosjektet avdekket at brukerne opplevde navigeringen som vanskelig og ofte ikke fant det de lette etter. Ofte ble også innhold presentert på «feil språk», noe som førte til at brukerne navigerte til forsiden og startet letingen på nytt, eller bouncet ut. Vårt mål var å lage et nytt nettsted som skulle inspirere potensielle deltakere og øke sjansen for påmelding.

De nye nettsidene skulle også bidra til at flere deltakere faktisk fant frem til sin startposisjon. Et kjent problem for både arrangører og løpsentusiaster! Innsikt fra arrangør og intervjuer med tidligere deltakere viste til at det var uoversiktlig og utfordrende å finne frem til flere etapper grunnet merking på stedet, men også hvordan deltakerne skulle komme frem til riktig lokasjon da mange veier er stengt på løpsdagen. Vår løsning ble derfor å kombinere målet om å inspirere løpere med at de også skulle finne tilhørende løpsklasser, frister, samt å finne frem til riktig etappe på løpsdagen.

Løsning

Den nye nettsideløsningen gjør at det er både raskt og enkelt for administrator å legge om siden med ny logo og nye farger. I lanseringsåret var den KIWI-grønn, men med kun ett klikk ble den året etter Meny-rød. Dette gjør det enkelt for arrangør Tjalve IK når de har nye sponsorer. Hvilke områder og komponeneter som påvirkes av sponsor-farge er nøye valgt ut av hensyn til lovpålagte krav om universell utforming. For eksempel vil aldri fargeendringer kunne utføres på tekst for å kvalitetssikre minste tillatt kontrastnivå.

Løypekartet vi har utviklet er en modulbasert løsning som både er inspirerende og informativt. Vi har integrert tidslinjen av traseen mot APIet til kartleverandøren Mapbox for å vise reell løypeposisjon bygget på koordinater (bredde- og lengdegrader). Det er derfor enkelt for administrator å oppdatere løypekartet ved endringer av trasé eller rekkefølge av etapper.

For å hjelpe brukere med å finne veien på løpsdagen har vi integrert foto fra alle vekslingspunkter. Supplert med relevant informasjon om kollektivtrafikk, bidrar det at alle løperne finner frem. Samtidig er kartet designet slik at det er enkelt for brukerne å utforske løypa, for dem som synes det er gøy. Løypekartet er også tilgjengelig som liste, for brukere som ønsker en mer komprimert informasjon. Løsningen støtter også informasjon om høydemeter.

I tillegg har vi utviklet en robust og fleksibel artikkelmal for langlesing som er skreddersydd for inspirerende innhold.