“The Mysterious Life of Developers” vant det prestisjetunge gullet for “Beste bruk av video i Content Marketing” på Content Marketing Awards i USA. Denne uken ble Spoon, med oppdragsgiver Kantega, nominert til Digital Communication Awards i Berlin.

Nesten et år etter lanseringen fortsetter employer branding-kampanjen til Kantega å stige i seertall. Mens jobbsøknader fra hele verden tikker inn hos Kantega, høster kampanjen nominasjoner og priser i internasjonale konkurranser.

– Det er bevis på at vi har truffet riktig. Vi trives på jobben, og det skinner gjennom, sier Marit Collin, administrerende direktør i Kantega.

Nyeste nominasjon er i Digital Communication Awards, som premierer verdens beste digitalkommunikasjon og markedsføring. Konkurransen avgjøres ved at de nominerte presenterer arbeidet sitt foran en jury. Spoon og Kantega er nominert i kategorien “Employer Branding & Recruiting Campaign” for sin morsomme rekrutteringskampanje rettet mot nerdene i IT-bransjen: utviklerne.

I juli vant “The Mysterious Life of Developers” det prestisjetunge gullet for “Beste bruk av video i Content Marketing” på Content Marketing Awards i USA. I Swedish Content Awards vant den sølv i klassen Technology, Telecom and IT.

– Vi har lykkes så bra fordi Kantega turte å satse på en smal målgruppe, og lot oss jobbe tett med dem under forarbeidet. Jeg fikk min egen ”utviklerbuddy”, som jeg kunne sparre med for å sikre at manuset ble troverdig og treffsikkert. Det er selvsagt moro at filmen ble en hit, men enda mer moro at Kantega har fått konkrete resultater i form av søkere og flere ansatte, sier regissør og idéinnehaver Mats Michael Olsen i Spoon.

Suksessen med å tiltrekke seg utviklere har fått Kantega til å sikte på nye målgrupper.

– Vi har moro i hverdagen, også i oppfølgeren. Den tar for seg en annen «art» i bransjen, UX-folkene, sier Abid Ali Teepo, leder for Kantegas Oslo-kontor.

– For et eventyr har det vært! Vår lille humoristiske film har gått verden rundt og vist at utviklerhumoren er et universelt fenomen, og at det aldri er feil å “bjuda på”. Her er alt du ser hentet fra virkeligheten: ekte lokaler, ekte Kantega-ansatte og ekte nerder, sier Teepo.