Bakgrunn
I høst lanserte Sonos sin første høyttaler utenfor hjemmet – en stor og viktig nyhet for produsenten. For å introdusere Move ønsket de å arrangere et eksklusivt og intimt event for norske og britiske influensere. Gjestene hadde alle en tilknytning til enten musikk eller interiør. For arrangementet ble unike Juvet Landskapshotell i Valldal booket. Programmet var planlagt ned til minste detalj, og all lyd ble selvsagt servert gjennom Sonos-systemet.

Mål
Målet var å gi gjestene en ekte Sonos-opplevelse og presentere Move i omgivelser som hadde en naturlig kobling til produktet. I tillegg ønsket Sonos å etablere en tett relasjon til utvalgte influensere, samt nå ut til et større publikum via deres kanaler.

Gjennomføring
Gjestene ble møtt på flyplassen i Ålesund med tradisjonell norsk matpakke og lokal eplejuice for bilturen inn til hotellet, langs vakre fjorder og høye fjell. Ninni Lindertz, markedssjef for Sonos i Norden, ønsket gjestene velkommen før kveldens middag. Mørketiden gjorde at man så lite ved ankomst til hotellet, og morgenen etter våknet gjestene til spektakulær utsikt på hvert sitt landskapsrom. Jensen & Skodvin står bak arkitekturen til rommene, som tilsynelatende vokser ut av naturen. Hvert hotellrom ble utstyrt med en Move-høyttaler i tillegg til en liten «care package» for dagene.

Arrangementet bestod av fire såkalte sound-sessions, for å gi gjestene en innsikt i Sonos sitt univers og deres lidenskap for kvalitetslyd og god design.

Første lydøkt startet med en kort introduksjon av funn fra Sonos sin undersøkelse, Brilliant Sound, som tar for seg hvilken påvirkning lyd og musikk har på ulike aspekter av livene våre. Deretter ble gjestene tatt gjennom en yogatime etterfulgt av lydmeditasjon, med det unike instrumentet hang i sentrum. Økten ble ledet av Birgitte Bakke, som er en av få i Norge som driver med lydspa.

Etter lunsj ble gjestene delt inn i grupper for å bygge deres egne høyttalere. Ved hjelp av enkelt teknisk utstyr, en Sonos Amp, ulike dekorasjoner og en god porsjon kreativitet skapte gruppene sine egne høyttalere med tilhørende konsept. Aktiviteten gjorde gjestene bevisste på hvordan design har en sentral plass hos Sonos, på en morsom og uformell måte.

Deretter var det på tide å vise frem Move utendørs. Med hotellets grunnlegger, Knut Slinning, som guide ble gjestene tatt med på en fottur til blant annet Gudbrandsjuvet, Olavskilden og et utkikkspunkt hvor en scene fra filmen Ex Machina ble spilt inn. Musikk fra samme film var også soundtracket til fotturen, gjennom Move. Turen endte innendørs med en interaktiv prat fra Greg McAllister, lydingeniør og sjef for Sound Experience-teamet hos Sonos. Her fikk gjestene lære mer om frekvenser, hvordan musikk er bygget opp og forskjellen på god og dårlig lyd.

Siste lydøkt fant sted etter kveldens middag. Gjestene fikk muligheten til å se Ex Machina med lyd i kinokvalitet, gjennom Sonos-systemet.

Resultat
Arrangementet skapte stor begeistring blant gjestene, og de ulike lydøktene førte til mye engasjement. Den intime settingen med kombinasjonen av storslått natur og minimalistisk arkitektur akkompagnert av briljant lyd, var perfekt for å introdusere Move-høyttaleren. Influenserne publiserte bilder og film både under selve turen og i etterkant. Profilene hadde en samlet følgerskare på 381 093, og med totalt rekkevidde på 342 274, endte reach rate på 89 prosent. Engasjementet blant følgerne var stor og førte til 13 388 handlinger.