Bakgrunn

Stranda er en bygd med enorm entusiasme for kvalitetsmat generelt og skinke spesielt. Det hele startet med lokal skinkeproduksjon på fabrikken på Stranda, og i dag har de alt fra sitt eget skinkerådhus til en årlig skinkefestival.

Mål

PR-operatørene skulle være med å bidra til at Stranda styrket sin posisjon som Norges skinkehovedstad, som igjen bidrar til Strandaskinke sin merkevare som en av Norges beste, mest populære og sagnomsuste skinker.

Gjennomføring

I 2018 gjennomførte vi en YouGov-undersøkelse for å finne ut om Strandas innbyggere faktisk gjør seg fortjent til å kalle bygda si Norges skinkehovedstad. Svaret var et rungende «ja». 8 av 10 innbyggere på Stranda er stolte av Strandaskinke, og hele 97 prosent mener Stranda fortjener å bli kalt «Skinkehovedstaden».

Siden den gang har vi jobbet for å fortelle historier fra Skinkehovedstaden. Vi har vært med å organisere skinkefest og fikk intervjue selveste ordføreren – eller «skinkeordføreren». Han fortalte oss, med en god porsjon humor og glimt i øyet, at skinke spiller en viktig rolle når det er valgkamp.

Vi har laget video om den lokale kokken, som i er i stand til å inkludere skinke i enhver rett, og som mener skinke kan erstatte både bacon og havsalt. Vi har intervjuet en lokal lærer, som hevdet han har inkludert skinke i pensum.

Alle disse historiene har vi fortalt gjennom fortjente og egne kanaler.

Det neste skrittet til Skinkehovedstaden involverte det lokale fotballaget, Stranda IL. Sammen med en mangeårig primus motor i laget fikk vi produsert spesial-designede skinkedrakter for å hylle den lokale skinken.

Draktene skulle vise seg å gi laget litt ekstra motivasjon i den aktuelle seriekampen. Stranda Il innkasserte nemlig tre viktige poeng i kampen mot Herd 2, og satte samtidig publikumsrekord for sesongen.

Resultater

Stranda IL sin kamp i skinkedrakter tok av i norske tradisjonelle og sosiale medier, og historien om skinke-kampen nådde omlag 1,3 millioner mennesker gjennom TV, print- og nettartikler, radio og internasjonal “Twitter-buzz”.