BAKGRUNN

Sonos har i en årrekke vært kjent for sine multirom-høyttalere som kobles opp mot Wi-Fi-nettverket i hjemmet. I 2019 lanserte høyttalerselskapet Move – deres første høyttaler med Bluetooth tilkobling og muligheten for å ta den med ut av hjemmet.

Våren 2021 ville selskapet ta det ett skritt lenger og gjøre sine høyttalere mer tilgjengelig for flere, og av det kom Sonos Roam. En liten høyttaler på under ett kilo, like stor som en halvliters ølboks og derfor enklere å ta med seg enn storebroren Move.

MÅL

Skape oppmerksomhet rundt det nye tilskuddet i Sonos-familien gjennom så mye presse, omtale og testing som mulig, samt gjøre samarbeid med influensere for å øke bevisstheten av Roam i sosial medier. Målet var å komme ut til det større kultursøkende publikummet, og nå nye husholdninger. Dette inkluderte også å nå ut til livsstils medier istedenfor kun tech og forbruker.

GJENNOMFØRING

Vi startet med å finne ut hvilke medier som er interesserte i Sonos og som vi vet vil nå riktig målgruppe. Siden dette er et tech-selskap, var det tech-medier som var hovedprioritet, men også forbrukernettsider og aviser. Videre jobbet vi med å treffe livsstils mediene på riktig måte for å gjøre de interessert i Roam og Sonos. Det viste seg at flere livsstils medier ønsket å skrive om høyttaleren da det var et perfekt tilbehør til sommeren. En høyttaler som man lett kunne ta med seg på stranden, parken eller i sekken på fjelltur.

I tillegg til dette ønsket vi å gjøre samarbeid med norske influensere. Det var i denne prosessen svært viktig å velge ut riktige profiler som passer inn i Sonos sitt univers. Variasjon var også noe vi fokuserte på og vi landet avtaler med både treningsprofiler, artister, beauty og fashionprofiler, samt frilufts profiler. Sonos Roam er en allsidig høyttaler som enkelt kan tas med og det var derfor også viktig at vi valgte profiler som var på farten og som ønsket å ta med seg god lyd utenfor hjemmet. Vi sendte ut både VIP seeding-kits, samt ordinære bud med Sonos Roam til disse.

RESULTAT

Lanseringen resulterte i et enormt engasjement fra mediene, det ble hele 67 klipp i forskjellige tech, lokal, forbruker og livsstils medier med en rekkevidde på over 22 millioner nordmenn. Dette viser at vi lyktes med å bruke riktige medier for lanseringen samt god oppfølging.

Influenser samarbeidet resulterte i mange gode innlegg på Instagram. Profilene fikk tilsendt Sonos Roam og lagde kreative stories og in-feed innlegg hvor de viste frem høyttaleren fra sin beste side. Mange av influenserne mottok også positive tilbakemeldinger fra følgerne deres som ønsket å kjøpe en egen Sonos Roam, samt ville vite mer om produktet.