BAKGRUNN

I 2018 ble Sonos sin første kompakte lydplanke “Beam” lansert, lydplanken fikk høsten 2021 en oppgradering og Sonos lanserte “Beam (Gen 2)” som har Dolby Atmos. Lanseringen ble en suksess med flere gode anmeldelser i media. 

I etterkant av lanseringen ville Sonos gjøre “Beam (Gen 2)” kjent for norske influencere, derfor inngikk Sonos samarbeid med Julies matblogg og arrangerte et julearrangement for å vise frem den nye lydplanken. 

MÅL

Knytte samt styrke relasjonen med norske influencere og Sonos, for å skape oppmerksomhet om og kjennskap til den nye Beam (Gen 2) og Sonos som merkevare. En bonus for arrangementet ville være å få mest mulig eksponering i sosiale medier.  

GJENNOMFØRING

Vi fant fort ut at samarbeidet skulle bli med Julies Matblogg da hun passet bra og er godt kjent med Sonos fra før. Prosjektet startet med en lengre idèfase sammen med Julies Matblogg, der ble vi enige om at arrangementet skulle finne sted hjemme hos Julie, hvor hun skulle stå for matlagingen. Denne løsningen ville gjøre arrangementet mer intimt og hjemmekoselig, samt være relevant for Julie selv da hun nylig har lansert en kokebok.  

Sammen med Julie ble vi enige om gjestelisten der vi inviterte syv gjester, i all hovedsak norske influencere som vi visste ville fungere godt sammen.  

Hjemme hos Julie var det pyntet og dekket til langbord med julepynt, flere Sonos Roam var også plassert utover bordet. Dette for å få en fin fordeling av musikk under middagen, men også for at høyttaleren lettere kunne komme med på en feed/story på sosiale medier. Istedenfor en tradisjonell goodiebag, var Sonos Roam – med store røde sløyfer – plassert på hver av gjestenes fat, denne fikk de i gave som takk for at de deltok.  

Det ble spilt musikk mens gjestene ankom, hvor de også fikk en velkomstdrink. Da alle gjestene var på plass startet Julie med å presentere den nye lydplanken Beam (Gen 2), før alle satte seg ved bordet og begynte festmiddagen. Da middagen var over ble det gjennomført en quiz om Beam (Gen 2) og maten de hadde fått servert, det ble deretter kåret en vinner som fikk med seg en Sonos Beam (Gen 2). 

Som avslutning for kvelden satte alle seg ned for å se deler av en julefilm med Dolby Atmos der musikken var i fokus, for å få hele opplevelsen av den nye lydplanken. Dette viste dem hvor viktig god lyd er når du skal se en film. 

RESULTAT

Resultatet ble en svært hyggelig kveld, og flere av gjestene ble igjen utover kvelden selv etter arrangementet (offisielt) var ferdig. Vi endte opp med gode resultater i sosiale medier, der alle gjestene og Julie delte opplevelsen og tagget Sonos og Julies Matblogg. Samlet nådde vi ut til totalt 112 747 personer på sosiale medier.  

Etter arrangementet fulgte vi opp alle gjestene i etterkant, der vi sendte bilder fra kvelden og Julie sin egen jule-spilleliste. En av gjestene mente også at dette var årets hyggeligste arrangement.   

På dette arrangementet fikk vi promotert både Sonos Roam, Sonos Beam (Gen2) samt Sonos som merke. Vi fikk også styrket relasjonen mellom Sonos og influencerne som satt igjen med et positivt inntrykk, som vi håper de tar med seg videre.