Bakgrunn

Sommeren 2018 satte BBC i gang et internasjonalt søk etter en ny digital formidler med lidenskap for natur og vitenskap. Stillingen ble utlyst på tvers av ulike kanaler, både i ulike jobbsøkeportaler, i tradisjonelle og sosiale medier.

Mål

Målet med utlysningen var å finne en kandidat som kunne engasjere et nysgjerrig publikum verden rundt, som ville få muligheten til å utvikle og presentere fire filmer på BBC Earths YouTube-kanal, med 3,2 millioner følgere og nærmere 100 millioner visninger. Dette prosjektet måtte vi selvfølgelig utnytte i PR-arbeidet med formål om å styrke kanalen og merkevaren BBC Earth.

Gjennomføring

Etter at BBC hadde utlyst stillingen, fikk de inn totalt 2 400 søknader fra 84 land, men den som trakk det lengste strået var Nellie Henriette Nilsen, på 23 år, fra Tromsø. Hun hadde sendt inn en søknadsvideo hvor hun på fantastisk vis forklarte sin fascinasjon for mose, og det førte henne helt til topps blant søkerne.

Vi delte nyheten med redaksjoner over hele Norge, og utnyttet Nellies lokale tilknytning til ulike deler av landet. Vi fikk på saken i ulike lokale medier, både på nett, papir og på radio, og så begynte ballen å rulle. Flere ville ha en bit av Nellie. Blant dem var NRK, NTB, P3morgen, Dagsrevyen, God Morgen Norge, for å nevne noen.

Resultat

Historien om den unge lovende tromsøværingen tok mediene med storm, både lokalt og nasjonalt. Bare PR-arbeidet rundt utlysningen i seg selv, og annonseringen av vinneren, førte til en reach på hele fire millioner på tvers av både trykte og digitale medier, radio og TV. Alle sakene har vært med på å bygge kjennskap til kanalen og merkevaren BBC Earth. Og ennå har ikke Nellie debutert med sin første episode på BBC Earths YouTube-kanal. Når det skjer kan det fort hende at ballen fortsetter å rulle, så lenge vi hjelper den litt i gang igjen…