1. Hva er formålet med posten?

Skal du skape engasjement, få trafikk til nettsiden eller få flere følgere? Hva som er formålet med posten har mye å si for hvordan du utformer teksten. Posten kan være engasjerende eller morsom, men hvis målet egentlig var å få trafikk hjelper det ikke så mye.

Nysgjerrighets-skapende tekster som trigger leseren til å finne ut mer fungerer best når du skal generere klikk. Vi har samlet noen tips fra journalistikken som alltid fungerer, og kan brukes til inspirasjon:

  • Oppskrift: Slik lager du verdens beste tekst
  • Tips: 7 tips for å lage gode tekster
  • Spørsmål: Lager du gode tekster?
  • Forklaring: Derfor blir tekstene gode når du gjør det på denne måten
  • Forenkling: Den enkleste måten å lage gode tekster på
  • Tvil: Ikke alle vet hvordan de lager gode tekster

Er formålet å engasjere kan du invitere til engasjement gjennom å stille spørsmål eller be følgere dine om å legge igjen en emoji eller kommentar. Men husk at spørsmål helst bør være korte og lette å svare på.

2. Styr unna «clickbaits»

Når du inviterer til engasjement bør du styre unna fraser som «lik», «del» og «tagg». Facebook straffer nemlig aktører som er krevende i tonen. Vær heller oppfordrende og inviter til interaksjon ved å spørre: «Er det noen som kjenner seg igjen?», «Hvilken venn ville du tatt med hit?» eller «Opp med tommelen alle som er enig».

3. Kvalitet er viktigst

Tenk godt gjennom hvilken verdi innholdet har for følgerene dine, og husk at kvalitet er langt viktigere en kvantitet. Tips, nyheter, fun facts, guider eller informasjon om kurs er gode eksempler på innhold som gir leseren noe mer.

4. Lag en publiseringsplan

Det å lage en redaksjonsplan gjør at du kan planlegge og tenke gjennom hva du skal publisere til hvilken tid. Men ikke glem de spontane og aktuelle postene. Du husker kanskje da Norwegian annonserte at Brad er blitt singel rett etter bruddet med Angelina? Annonsen ble blant annet publisert på Norwegians Facebook-side og resulterte i over 53,2 millioner visninger i sosiale medier. Lite engasjerer mer enn å gripe fatt i aktuelle nyheter og trender som opptar målgruppen.

 

 

5. Det visuelle er viktig

Hjernen vår oppfatter bilder langt raskere enn tegn, og alle poster bør derfor inneholde et godt bilde eller en video. Gode bilder er blikkfang i feeden og har mye å si for hvordan algoritmene vurderer innlegget ditt og hvor mye engasjement du får. Bilder eller video kan være med på å støtte opp under eller forklare budskapet ditt og vil hjelpe deg å formidle informasjon som vil bli husket.

6. Vær kort og konkret

For å nå frem med budskapet ditt gjelder det å skrive kort og konsist. Det er ikke noen regler for hvor lange postene skal være på Facebook, men har du mye på hjertet bør du alltid få frem det viktigste først før du eventuelt supplerer med mer informasjon.

7. Vær uformell

På Facebook er fint å ha en lett og ledig tone. Ordspill, adjektiv og emoji er virkemidler som kan gjøre innleggene mer fargerike og som gir bedriften din en personlighet. Ha en positiv fremtoning og husk å snakke med målgruppen og ikke til målgruppen. Ta del i diskusjoner i kommentarfeltet og svar på spørsmål som måtte komme. Det heter tross alt sosiale medier. 😊

 

Dette innlegget er skrevet av:
Marie Langebeck
Rådgiver
ml@pr-o.no / 921 40 496