Den 28. september deler Quadriga University of Applied Sciences ut priser for bransjeledende digital kommunikasjon. Den prestisjefulle prisutdelingen skjer i Berlin, og juryen består av kommunikasjonseksperter fra hele Europa.

PR-operatørene ga den nye sesongen av motorprogrammet Top Gear en kickstart i Norge og ble dermed nominert i kategoriene Event & Experiential Marketing og Product Campaign. Videre ga vårt arbeid med innholdsproduksjon, community management og mediekontakt for Allergiguiden oss en nominasjon i kategorien Nord-Europas beste kampanje.

– Vi er stolte og glade over å være nominert i tre ulike kategorier i Digital Awards. Det viser at vi er solide på digital kommunikasjon og at våre oppdragsgivere også oppnår god synlighet og resultater i disse kanalene, i tillegg til i mer tradisjonelle flater, sier byråleder i PR-operatørene, Petter Thorendahl.

Kreativ, helhetlig digital kommunikasjon ga suksess

Prosjektene som førte til nominasjoner brukte en rekke kanaler, både digitale og tradisjonelle, for å nå målgruppene. Da PR-operatørene lanserte Top Gears 2018-sesong, samarbeidet vi blant andre med influencere – youtubere – med et høyt antall følgere innen Top Gears hovedmålgruppe. De fikk eksempelvis i oppgave å konkurrere mot hverandre i bilspillet Forza Motorsport 7, på den fiktive versjonen av den velkjente Top Gear-banen.

For Allergiguiden samarbeidet vi med ambassadører og gjestebloggere, som bidro med ektefølte historier som beskrev og ga råd om hvordan man takler en hverdag med allergi. Samarbeidene, kombinert med innhold (artikler, filmer, infografikk) produsert av oss, skapte stort engasjement på Facebook og trafikk til nettsiden.

– Vi har valgt digitale kanaler og bruken av dem med omhu og skapt engasjement gjennom både underholdende og nyttig innhold. Nominasjonene indikerer at vi har lykkes med å være relevante og engasjerende for målgruppene og skapt gode, målbare resultater for oppdragsgiverne våre, forklarer Thorendahl.

Ikke første gang PR-operatørene nomineres

PR-operatørene har også tidligere vært nominert til Digital Communications Awards. I 2016 vant vi to priser for Gjensidige med ”Hold Fokus” i kategoriene CRS og Innovation of the Year. Samme året var vi også nominert med Allergiguiden i kategorien Microsite.

I 2017 var prosjektet ”Eventyreren” for Alfa finalist i kategorien Online Storytelling.

Første gang PR-operatørene deltok i Digital Communication Awards var i 2015, og da ble vi nominert med jobber gjort for Expedia, Flytoget og Helly Hansen.

 

Steinar Daltveit
Tekstforfatter og rådgiver i PR-operatørene

Innlegget er hentet fra PR-operatørenes nettside