Før sommeren var vi allerede i gang med å planlegge et julearrangement for Rusta. Hvordan det skulle gjennomføres ville imidlertid avhenge av restriksjonene mot høsten. Datoen var satt og det var bare å krysse fingrene. Med hundrevis av juleprodukter, spente gjester, og et engasjert team, inntok vi Nedre Foss Gård den 29. september – fire dager etter gjenåpningen.

Slik får du et vellykket arrangement

Et pressearrangement kan virke enkelt, men det krever imidlertid god prosjektledelse, planlegging og koordinering – både før, under og etter arrangementet. Start med å definere hva formålet med arrangementet er. Handler det om å øke kjennskapet til merkevaren eller relasjonsbygging med viktige opinionsledere? Sett deretter opp en gjesteliste med journalister og influencere, og undersøk hvilket lokale som best mulig støtter oppunder stemningen dere ønsker å skape. Det kan også være hensiktsmessig å bruke en tredjepart som ambassadør, og her passet stylist Susanne Swegen godt inn i rollen som inspirator.

Sammen med Rusta og Swegen, skulle vi skape en magisk julestemning med årets nyheter. Lokalet falt derfor på Nedre Foss Gård som har en lun atmosfære med store vinduer og tunge møbler laget av tre. For Rusta var det viktig å fremme deres fire ulike temaer for julen, og lokalet ble derfor delt opp etter de ulike stilene Classic, Northern Winterland, Friendly Holiday og Happy Holiday.

Det er også viktig å planlegge hva som skal kommuniseres i løpet av dagen, og hvem som kan fungere som en konferansier. Vi hadde markedsansvarlige fra Rusta som introduserte merkevaren og kommende julesortiment, mens Swegen snakket om årets trender og farger, som fint komplementerte hverandre.

Da gjestene ankom lokalet var langbordet dekket med servise, bestikk og dekorasjoner fra Rusta. Etter kort tid ble det servert en delikat julelunsj fra Nedre Foss Gård, etterfulgt med en karamellisert dessert og en stemningsfull pakkelek. Vi spilte behagelig julemusikk i bakgrunnen, og etter hvert som arrangementet nærmet seg slutten, fikk gjestene hver sin goodiebag som forhåpentligvis kan være til inspirasjon når julepynten inntar hjemmene i desember.

Hvorfor pressearrangement?

Siden Rusta kom til Norge i 2014 har varehusene stadig inntatt nye fylker og byer, hvor produktene stables pent i hyller og reoler. Denne gangen ville Rusta vise frem juleproduktene på en litt annen måte. Et pressearrangement gir viktige opinionsledere mulighet til å se og føle på kvaliteten av produktene, og bli kjent med Rusta på en annen måte. I tillegg er influencere viktige ambassadører, og en slik dag vil også kunne skape en sterkere relasjon til markedsføringen av merkevaren.

Ettersom vi mer eller mindre har vært innestengt de siste to årene, var et arrangement den ultimate løsningen for å fremme årets julekolleksjon – og julestemning slår sjeldent feil.

Suksess for høstens første arrangement

Klokken ett var det fullt oppmøte av journalister og influencere i lokalet. Mange delte bilder og stemningsvideoer på deres sosiale medie-kanaler, og arrangementet oppnådde stor rekkevidde.

– Takket være god planlegging og gode forberedelser hos PR-operatørene gikk dagen akkurat som den skulle. Julestemningen lyste og produktene kom godt frem slik vi ønsket, sier Lena Nygård, markedsansvarlig i Rusta Norge.

I etterkant av arrangementet sendte vi også ut en pressemelding med årets trender og bilder fra dagen, samt pressebilder av produktene. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært utelukkende positive.

Vi merker allerede at etterspørselen etter pressearrangementer øker. Ta gjerne kontakt med byråleder Petter Thorendahl dersom du ønsker å arrangere noe lignende for din merkevare, hvor vår ekspertise kan bidra til å skape den perfekte dagen for din bedrift.