Prisutdelingen, som kårer de sterkeste kundecases i løpet av året, ble avholdt torsdag 8. februar. Der kunne PHD juble over hele tre priser, hvor utmerkelsen for Kantars Innsiktspris er blant de som henger høyest.

Innovativ innsiktsbruk og uttak

Innsikts-caset ble utviklet etter den suksessfulle og sammensatte kampanjen i forbindelse med åpningen av Obs Haugenstua i september 2017, hvor man kombinerte innsikt om befolkning, geografi og lokalområdets etnisitetsmangfold på en helt ny måte. Basert på dette valgte man å markedsføre åpningen på flere språk i sosiale medier, gratis busser som kjørte deg rett til butikken, etnisk tilpassede taktiske tilbud, og et omfattende videoprosjekt for å dokumentere åpningsfesten.

Administrerende direktør i PHD Norge, Marie-Louise Alvær, jubler over utmerkelsen, og poengterer at dette sender et viktig signal til kundene om PHDs fokus på kreativ og innsiktsbasert markedsføring.

– Jeg håper det sender et signal om at vi stadig er opptatt av å strekke oss etter bedre løsninger og nye muligheter for målrettet og effektiv kommunikasjon, det er jo det som er «finding a better way» i praksis, sier hun.

Økt fokus på casearbeid

PHD har bevisst jobbet med å stadig forbedrede rutiner og «best practises» i prissammenheng, og å kapre nettopp innsiktsprisen betyr derfor ekstra mye. Denne velges på tvers av alle kategorier, og er ikke en kategori man kan melde seg på. Caset må oppfylle kriterier for bruk av innovativ og kvalitativ innsikt for å utvikle og gjennomføre en kampanje. Seieren gir derfor også en ekstra boost internt, sier Alvær.

– Det er først og fremst veldig morsomt at vi klarer å bidra til resultater for våre kunder, det er jo det vi lever for og av. Å vinne utmerkelser er naturligvis også motiverende for kundeteamene, det er alltid fint å få en bekreftelse på at man gjør noe riktig. For meg er det å sende inn cases i seg selv viktig fordi det er en fin anledning for teamene til å ta et steg tilbake og se at deres innsats skaper faktiske resultater og en stor forskjell for kundene våre på en veldig konkret måte.

– Førsteklasses rådgivning

PHD vil i tiden fremover fortsette  fokuset på innovative medieløsninger, og dette vil være viktig for både kundeteamene og bedriften som helhet.

– Priser i seg selv er ikke målet, men det var klart da jeg kom til PHD for et år siden at vi leverte mye svært bra rådgivning som fortjente mer oppmerksomhet. Min målsetning er derfor å passe at vi har faglige kvalifikasjoner, verktøy og ambisjoner som gjør at vi fortsetter å levere førsteklasses rådgivning og innsikt til våre kunder, samtidig som vi har overskudd til å få sendt inn de kundecasene vi er mest stolte av så vi får målt oss med andre i bransjen fra tid til annen, påpeker hun.

I tillegg til denne prisen fikk Obs sølv i kategori «Ny» for samme case. PHD-kunden Dr Oetker ble shortlistet til Kantar Innsiktspris og fikk diplom i «Smart Singelkanal».