–      Jeg har blitt tatt veldig godt imot av de nye kollegene mine og jeg kan allerede se at vi utfyller hverandre med tanke på kompetanse, sier Mia Helseth, nyansatt rådgiver i Optimal Norge.

Bedriften er opptatt av god kjønnsbalanse. Ikke bare er det viktig fra et likestillingsperspektiv, men forskning viser også at trivsel og lønnsomhet øker med jevn fordeling kvinner og menn.

Selv om 48% av de som jobber i Optimal er kvinner har rådgiveravdelingen lenge vært mannsdominert. Mia er en berikelse først og fremst med tanke på det faglige og sosiale hun bidrar med, men det er ingen ulempe at hun også gir bedre balanse i avdelingen.

– Opptatt av å bli kjent med kunden
Helseth har en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania med fordypning i reklame og kommunikasjon. Hun gleder seg til å skape vekst for egne kunder.

–      Hver bedrift er unik. Det er dette som gjør markedsføring så moro å jobbe med. Man må hele tiden utfordre seg selv og tenke nytt. Når jeg jobber med kunder er jeg opptatt av å bli kjent med dem, finne ut hva de allerede har full kontroll på og hva vi kan utvikle videre, sier Helseth.

Hun valgte å bytte arbeidsplass, og starte hos Optimal Norge fordi hun så en mulighet for å få mer ansvar og utvikle seg som arbeidsperson.

Søker kollega
Optimal Norge er alltid åpen for rådgivertalenter som Mia. Akkurat nå er de i en rekrutteringsprosess. Det jaktes etter mennesker som tar i et tak, har et godt markedsføringshode og trives i et arbeidsmiljø hvor det er lov å tulle og fjase mellom slagene.

–      Vi oppfordrer de som er interessert til å sende inn en åpen søknad. Om du er mann, kvinne, gammel traver eller rett fra skolebenken spiller ingen rolle – det viktigste er at du er sulten og vil gi kundene gode opplevelser, sier byråleder i Optimal Norge, Frode Berentzen.