Serien viser hvordan en klubb som Konnerud klarer å bygge både bredde og toppidrett, og hvordan en utøver som Kristine Stavås Skistad engasjerer seg i klubben for å bidra til utviklingen av yngre talenter. Gjennom dokumentaren blir seerne kjent med utøvernes reise, utfordringer og triumfer. Serien viser hvordan lidenskap og innsats kan føre til suksess på ulike nivåer innen langrennssporten.

I en tid hvor kortere visuelt innhold ofte prioriteres, ønsker vi å utforske en lengre, dypere historiefortelling. Dokumentarserien Tett på Konnerud er et flott eksempel på hvordan film og historiefortelling kan brukes til å formidle spennende og inspirerende historier. Serien gir ikke bare seerne en forståelse av Konnerud IL og langrennssporten, men også en dypere innsikt i hvordan historier kan inspirere og formidle et budskap.

Teamet bak serien har hatt en unik tilgang til miljøet på Konnerud, og de har brukt denne tilgangen til å skape en dokumentar som appellerer til et bredt publikum, fra langrennsentusiaster til de som bare er interessert i gode historier. Serien viser hvordan historiefortelling kan engasjere og inspirere seerne, og den har vist seg å være en suksess med imponerende seertall og positiv respons.

Episode 1: Et stort skimiljø

I første episode møter du trener og sportslig leder Lage Sofienlund, de talentfulle juniorløperne Benjamin Hunstad, Emil Amundsen og Kristian Kollerud (også en del av Equinor Juniorlandslag) og juniortrener Emil Oliver Andersen. Du får se klipp fra Junior-NM 2023 på Voss og i Alta, Junior-VM 2023 i Whistler, Canada og Konnerud ILs populære onsdagsrenn, som trekker 600 barn til sine første, uhøytidelige skirenn.

Episode 2: Kristine Stavås Skistad

I episode to blir du kjent med den unike langrennsprofilen Kristine Stavås Skistad. Hvordan har hun gått fra å være en sulten og ung utøver, via en tung periode med mye motstand til å bli det skifenomenet vi kjenner henne som i dag? Du får se klipp fra NM-sprinten i 2019 og NM-sprinten i 2023, hennes første verdenscupseier i sprint klassisk i Les Rousses 2023, VM i Planica 2023 og verdenscupsprint i Falun, Tallinn og Lahti 2023. Spesielt nervepirrende er oppbyggingen mot World Cup skisprinten i Drammen 2023, hvor vi følger Kristine og trener Lage Sofienlund opp mot den store finalen på hjemmebane.

Episode 3: Tidenes sesong

Tredje og siste episode oppsummerer det som har vært tidenes sesong for langrennsmiljøet i Konnerud IL – 2022-2023. Du møter trener for juniorgruppa Emil Oliver Andersen, og juniorløperne Emil Amundsen og Benjamin Hunstad under NM 2023, del 2 på Tolga. Konnerud stiller også med sterke kvinner på Tolga, med Kristine Stavås Skistad, Maria Hartz Melling, Tiril Liverud Knudsen og Margrethe Bergane. Det sankes NM-medaljer – både som lag og individuelt!