Sitatet tilhører Kyrre Edquist-Hansen, leder for innhold, kreativitet og distribusjon i kommunikasjonsbyrået Nucleus, som jobber med å forvalte den digitale og kreative kompetansen byrået besitter.

I 9. etasje i Wergelandsveien 7 sitter dyktige spesialister og rådgivere på hver sin øy og jobber med det de kan aller best, enten det er tradisjonelt PR-arbeid, design, foto eller film.

Det er imidlertid i samspillet mellom rådgiver og spesialist at det viktigste arbeidet skjer, når man jobber sammen for å løse helhetlige, og gjerne litt komplekse, kommunikasjonsutfordringer. Fra å være et tradisjonelt PR-byrå har Nucleus valgt en rigg der man behersker alle deler av faget, med økt trykk på den kreative avdelingen og operativt arbeid på digitale flater.

- Ved å ha en bredde i våre ansatte kan vi kombinere strategiske råd med kreative og taktiske uttak, som operasjonaliseres og optimaliseres underveis. Nucleus vil alltid opprettholde sin kjerne, samtidig som vi har begynt å levere mye mer differensierte jobber innen den kreative sfæren, med gode resultater. På den måten kan vi være smidige og satse der kundene våre trenger mest hjelp, forteller en engasjert Kyrre.

- Våre spesialister har kjernekompetanse innenfor sine fagområder, samtidig som de kan være gode kunderådgivere uten å måtte ta det gjennom tunge prosesser. Det gjør oss effektive. Vi er ambisiøse på kundens, men også på våre egne vegne. Her trives vi best når utfordringen er mangefasettert, og vi får brukt alle ressursene våre, legger han til.

«Hun nye» og «hun gamle»

I Nucleus har det i den siste tiden dukket opp en rekke nye fjes, som bidrar til et enda mer variert og inspirerende miljø.

Kommunikasjonsrådgiver Emilie Valebjørg har jobbet tre måneder i Nucleus, og har allerede fått bryne seg på en rekke store prosjekter. Som ny til byrålivet var variasjonen i arbeidet hovedgrunnen til at hun havnet akkurat her.

- Kombinasjonen av erfaring og kunnskap er en stor styrke i Nucleus. Vi er vant til å jobbe bredt med en rekke kunder som har samme utfordringer, men ikke samme løsninger. Bredden i kundeporteføljen vår gjenspeiler også vår bredde i kompetanse, forteller hun.

På den andre siden av bordet finner vi grafisk designer og AD Mari Amundsen Westby som har jobbet i Nucleus i elleve år. Selv beskriver hun byrået som en familie.

- Det at jeg blir utfordret faglig med spennende og nye utfordringer gjør at jeg ikke har hatt noe behov for å flytte på meg. Samtidig føler jeg ikke at jeg har vært i samme byrå så lenge fordi det har skjedd så mye gjennom årene, spesielt nå som vi har lagt om kursen litt og blitt organisert på en ny måte, forteller Mari, men legger til:

- Men hovedgrunnen er og blir det gode miljøet. Det er spesielt koselig her. Nucleus står mitt hjerte nært.

Verdifull kompetanseheving

For å være helt foran når det kommer til å tilby helhetlige kommunikasjonsløsninger til kunder, trenger man veldig ulik kompetanse innad i samme byrå. Å ha så ulik erfaring samlet i ett og samme lokale kan være en utfordring, men også en kjempefordel, sier Kyrre.

– Vi er jo praktisk talt flere byråer innad i byrået. Vi er ikke bare et pr-byrå, men også et mediebyrå, designbyrå, produksjonsbyrå, digitalbyrå og et filmbyrå. Drømmekunden vår ønsker alt vi kan tilby – gjennomsnittskunden vår handler litt om litt.

– Det betyr jo også at vi hele tiden søker alle typer mennesker med forskjellige former for erfaring. Her er det rom for alle, enten du er en erfaren strategiker eller en ung grafiker, avslutter han.