1 av 20 barn i Norge har dysleksi. NLB har tilgjengeliggjort mer enn 5000 titler for barn og unge i målgruppen, men tilbudet er ikke kjent for alle. I forbindelse med Bokåret 2019 fikk Nucleus i oppgave å skape leseglede i målgruppen. Løsningen ble å gi bort en av Norges mest produktive og populære barnebokforfattere, Arne Svingen.

Se filmen her.

– ­ Det å fremme leseglede er særlig viktig overfor en gruppe barn og unge som strever med å lese trykt tekst. Innsikten vår var at lydbøker kan hjelpe dem å føle seg mindre annerledes. Derfor valgte vi å lage en kampanje som skulle gjøre litteraturen enda mer tilgjengelig enn det den er i dag, sier rådgiver Emilie Valebjørg og kreatør Sindre Holme i Nucleus.

Kampanjen var delt i to. I september utlyste NLB en konkurranse hvor premien var en ekte forfatter. Den heldige vinneren ble Magnus Hovland fra Askim, som har dysleksi og er stor fan av Arne Svingen sine bøker. Møtet mellom dem ble filmet, og i slutten av oktober ble de distribuert på Facebook, Instagram og Snapchat. 

– Kampanjen har vist seg å engasjere mange barn og unge, ikke minst gutter, hvilket er spesielt gledelig, siden det er en målgruppe som det tradisjonelt sett er vanskelig å nå, sier kommunikasjonssjef Liv Torild Ellefsen i NLB.