Det er ikke alltid lett å henge med på hva som skjer, hva som er viktig, og hvilke muligheter man faktisk har på Instagram.

Derfor har vi samlet "gamle" og nye tips - slik at du er mest mulig rustet for gode Instagramaktiviteter. 

1. Gjør Instagramkontoen din om til en bedriftskonto

Tipset høres kanskje litt for enkelt ut,  men det er overraskende mange bedrifter som opererer på ”privatkonto” og går glipp av alle de kule bedriftsegenskapene (derfor likevel et tips verdt å nevne). Hvordan gjør du dette? Gå inn på innstillinger og ”Bytt til bedriftsprofil” – slik at du tydeligere fremstår profesjonelt, får tilgang til innsikt, promoteringer, osv.

 

2. Ha et tydelig og helhetlig tema på Instagramprofilen. 

Finn ut hva du skal være for hvem. Ha en tydelig historie. Ha konsekvent og forutsigbar innhold (både på poster og story), med en jevn frekvens. Vær gjerne inspirerende og underholdene (hvis det egner seg) – og finn din helt egen stemme. Ikke spam følgerne dine med salg og tilbud, og ikke bruk Instagram som andre tradisjonelle medier. Da ender bedriften fort opp med en Instagramkanal som kun fungerer som en vanlig produktkatalog eller "internavis".

 

3. Bruk hashtags smart

Bruk hashtags som er relevant for innholdet ditt, slik at flere kan oppdage profilen din. Før gikk alle "all in" på å legge hashtags i en egen kommentar under bildene.  Det har kommet frem at Instagram liker best når vi legger hashtaggene i selve bildeteksten. Så da gjør vi det :-) Bruk også disse relevante hashtaggene til å finne innhold og personer som det kan egne seg at kontoen din liker og kommenterer på. Instagram er jo skapt for interaksjon.

 

4. Skaff deg en unik hashtag og dyrk den

Som sagt er det viktig å bruke relevante hashtags i bildeteksten for å tiltrekke seg følgere som kan være interesserte i innholdet ditt, men det er også viktig å etablere en egen hashtag for å kommunisere godt med brukerne. Ta eierskap til én hashtag og kommuniser denne til målgruppen din. Få følgerne dine til å bruke hashtaggen for å dele og kommunisere med/om bedriften din, og å dele eget innhold med bedriften din.

 

5. Se følgerne dine! 

Se følgerne dine, alle vil nemlig bli sett. Snakk med dem i kommentarfeltet og via direktemeldinger, og ikke minst, husk å engasjere deg med innhold som er delt ved å bruke hashtaggen din. Bygg gode relasjoner. Svar på en personlig måte. Både de som stiller spørsmål, de som er kritiske og de som bare kommenterer noe hyggelig eller svarer på stories du legger ut. Instagram er et sosialt medie bygget for to-veis kommunikasjon, og Instagrams algoritmer setter pris på merkevarer som bygger relasjoner med følgerne sine. Ikke minst oppfordrer det til mer engasjement fra målgruppen din!

 

6. Slett stygge kommentarer og fjern stygge ord.

Stygge kommentarer o.l. kan du slette på postene dine. På Instagram er det også mulig å blokkere ord du ikke ønsker i kommentarfeltet hvis du gjør disse endringene under ”innstillinger”. Det skal være lov å kritisere og diskutere, men mobbing og nettroll kan alltid fjernes.

 

7. Husk at det målgruppen din deler er gull.

Under 50% stoler på annonser de ser i sosiale medier, men 84% stoler på anbefalinger fra venner. Del innhold og bilder fra følgerne dine, og det de deler ved å bruke hashtaggen din - men spør om lov først! På denne måten får du masse gratis, ukonstruert og genuint innhold – og flere vil ønske å dele innhold med merkevaren din.

 

8. Post bilder av HØY kvalitet.

Ingen "blurry-ute-av-fokus" bilder. Ha en personlig og tydelig stemme, men ikke la det gå ut over kvaliteten på bildene dine.

 

9. Post bilder i riktig format.

Det er lenge siden kvadratiske bilder (1:1) var alfa omega på Instagram. Nå er det vertikale bilder (4:5 på poster og 9:16 på story) som gjelder. Post (oftest) bilder som fyller mest mulig av skjermen. Andre verktøy som kan være kjekke å ha når du skal produsere og poste innhold på Instagram er:

–       Boomerang (Instagrams egen app)

–       Layout (Instagrams egen app)

–       Hyperlapse (Instagrams egen app)

–       Cinemagraphic

–       Lightroom

10. Post video i riktig format

For video gjelder den samme regelen som ved bilder. Vi ser stadig vekk merkevarer som publiserer video på Instagram som egentlig var ment for TV (den tradisjonelle 16:9). Men her er det også vertikalt format som gjelder for å gi følgerne dine en best mulig videopplevelse.

 

Vil du lære enda mer? Her kan du lese blogginnlegget med hele 27 tips.