Bruk av begrepet «Granka» skapte stor debatt i media og kommentarfelt, etter at vi lanserte denne reklamefilmen for FINN reise. Det norske folk var delt i to. Var det greit å kalle Gran Canaria for “Granka”? Kjært barn har mange navn, mente nå vi.

granka_3.jpg

Med utgangspunkt i “Granka Granka Granka”-melodien det synges på, lagde vi en helt egen kampanje.

– Med Granka-kampanjen økte vi preferansen og trafikken til FINN reise til rekordhøye nivåer. Spesielt interessant er det hvordan kampanjen evnet til å påvirke den vanskelige målgruppen «ung», sier markedssjef i FINN, Hanne Lill Johnsen.

Selve musikkvideoen er spilt av over en million ganger på YouTube / Facebook, hvorav ca. 50 prosent organisk med snitt seertid på 90 sekunder. Engasjementet har vært enestående med over 10.000 delinger, 11.000 kommentarer, 17.000 «likes». Filmen var en av de aller mest likte YouTube-filmene i Norge i 2019, også blant ikke-kommersielle.

– Dette caset er et bevis på at det ikke finnes noen fasit på effektfull kommunikasjon – her bryter vi med så og si alle «regler» og «normer», sier rådgiver og daglig leder i Morgenstern, Ole Hustad som legger til: 

– Morgenstern bruker kreativitet for å forebygge likegyldighet, og her ser vi hvordan det har gitt betydelig effekt for FINN reise.

  

Juryens begrunnelse: Årets Grand Prix vinner går til en aktør som leverer utsøkt markedsarbeid og veldokumenterte resultater. Caset er en fryd å lese. Til tross for sterk konkurranse, har årets edleste metallvinner klart å trenge gjennom det tette skydekket – med en solstråle av en kampanje.

 Grand Prix vinneren har i en tid med økt flyskam likevel klart å øke salget. Musikkvideoen har blitt en viral hjertevarmer. Barna nynner og elsker låta. Hetere resultater skal man lete lenge etter! Vi gratulerer finn.no med «Best in class 2019»!