Grunnleggende elementer i webside-design

Når du lager en nettside, er det noen grunnleggende ting som alltid må være på plass. Vi skal ikke gå i detaljer, men peke på noen elementer som du alltid må sørge for at er på plass.

  • Responsivt design: Som regel kommer minst halvparten av trafikken til nettsiden via mobil, så en nettside bør tilpasse seg enheten den blir vist på. Og den må se bra ut på alle skjermstørrelser. Dette gjør at brukeren får en optimal opplevelse uansett om de besøker nettsiden fra en mobiltelefon, nettbrett eller PC.

  • Navigasjonsstruktur: Nettsiden bør ha en klar og lettforståelig navigasjon, slik at brukerne enkelt kan finne frem til det de leter etter uansett om de lander på forsiden eller dypt nede i strukturen.

  • Brukervennlighet: Det handler om alt fra rask lastetid til klare, lettforståelige budskap. Tommelfingerregelen er at jo vanskeligere noe er å bruke, jo mindre brukes det. Ganske enkelt, egentlig, men også noe av det vanskeligste å få 100% på plass.

  • Konsistent designstil: En konsistent stil og fargepalett skaper trygghet. God webdesign skaper også merkevare, så unngå å bruke designelementer som forvirrer. Da blir du fort valgt bort.

  • Søkemotorvennlighet: Google og andre søkemotorer må kunne finne, forstå og indeksere nettsidene dine. Hvis ikke kan ikke Google vise nettsidene dine til brukerne sine. Da er det noen teknologier du må være litt forsiktig med. (Javascript, Flash, iframe++)

--

Hvordan få et webside-design med det lille ekstra? 

Les resten av artikkelen her.