Utfordringer for dagens arbeidsgivere

I dag er utdanningsnivået hos mange arbeidssøkere rekordhøyt, og mange bedrifter ønsker seg en bit av denne kompetansen. I toppen er det derfor kamp om arbeidskraften. Dette stiller krav til arbeidsgivere som må kunne tilby et spennende faglig miljø og bedre karrieremuligheter enn det som finnes hos konkurrenter.

Parallelt ser vi at mange, spesielt yngre arbeidstakere, velger å søke seg til bedrifter som representerer verdier de selv kan relatere til. Ansvarlig forretningsdrift er med andre ord en forutsetning for å i det hele tatt å kunne være med å konkurrere om jobbsøkere i dag.

Fordeler ved å investere i employer branding

Noe av det viktigste du som arbeidsgiver kan gjøre, er å skape sunne, dynamiske arbeidsplasser med rom for faglig og personlig utvikling, og med muligheter til å påvirke arbeidshverdagen. Husk at folkene du søker, ikke nødvendig setter lønn øverst, men er mer interessert i å jobbe for noen som gir dem mulighet til å lære og til å forme fremtiden, på jobben – og i samfunnet ellers.

Som arbeidsgiver kan du også spare tid og penger på å ta i bruk intelligente rekrutteringsmetoder som reduserer risikoen for feilansettelser og i stedet gir raskere ansettelse av riktige kandidater.

Tre tips for å komme i gang med employer branding

  1. Start med å finne ut hvorfor noen bør jobbe for deg – definer bedriftens formål.
  2. Beskriv hvilke konkrete fordeler ansatte får hos deg – definer Employer Value Proposition (EVP).
  3. By på deg selv: vis fram merkevarens personlighet på en troverdig måte, og nå ut til målgruppen i kanalene der den befinner seg.

Alt du trenger å vite om employer branding på ett sted

Vi er opptatt av å gjøre ting enkelt. Derfor har vi laget denne e-boken der du får vite mer om:

  1. Vår unike måte å jobbe med employer branding.
  2. Prioritering av tiltak i overensstemmelse med din egen strategi og beste praksis.
  3. Hvorfor du bør ha en gjennomtenkt plan for dine ansatte gjennom hele ansettelsesperioden.

Vi sier ikke mer her. Du finner alt i e-boken.

Last ned helt gratis nå.