Utfordring

Bygge kjennskap og skape oppmerksomhet rundt Magnum som merkevare og lansere utfordreren som et premium iskrem-merke i Norge – ett av de få nye markedene som var igjen å erobre for den globale aktøren.

Løsning og gjennomføring

Det er ofte en utfordring for en global merkevare å skille seg ut i lokale markeder gjennom globalt innhold og kommunikasjon. Da vi skulle lansere Magnum i Norge for Unilever var dette ikke noe unntak. Norge har i tillegg flere sterke lokale iskrem-merkevarer med stor lokal forankring. Partnerskap med Astrid S bidro til å gi Magnum en unik bevissthet lokalt og merkevareposisjonering i Norge.

I den norske lanseringen av Magnum Ruby samarbeidet vi med Astrid S som vår lokale ambassadør, som en stemme for positivitet og glede i en annerledes korona-sommer, til å oppmuntre folk til å være seg selv og omfavne små og store gleder i livet. Fordi musikk forener mennesker og tillater personlig uttrykk, ga samarbeidet med Astrid en naturlig stemme for å kommunisere budskapet. Astrid S var i tillegg til dette en god match med den amerikanske artisten Halsey, den globale ambassadøren til Magnum.

Med lokalprodusert innhold tilpasset digitale kanaler og med Astrid S som Magnums ansikt i Norge, skilte vi oss ut fra de mer produktfokuserte kampanjene i kategorien. Gjennom betalte medier og Astrid S sine egne kanaler introduserte dette samarbeidet også Magnum-merket for et yngre publikum.

Mindshare leverte en full 360 °- kampanje med mediestrategi og reklamemateriell/innholdsproduksjon til kampanjen. Vi sto for landingsside, produserte premium innhold i samarbeid med lokale fotografer og regissører, og tilpasset de kanalene vi skulle på i kampanjen i tett samarbeid med mediene. Ettersom LHBTIQ-rettigheter både er en av Magnum og Astrid sine hjertesaker, filmet også Astrid en Magnum X Astrid S-vlog, hvor hun feirer Pride med vennene sine. Denne ble postet på hennes Youtube-kanal med teasere for sosiale medier, samt innlegg og stories på Instagram. Samarbeidet med Astrid ga også verdifull PR.

«The key success factor lies in the value of top-class “samarbeid” and working with a small but highly professional cross-functional team that all shared the same urge – challenge the status quo, having the courage to do something different and to deliver greatness. Converting planning, media strategies and ideas to perfect execution».

– Madeleine Holmström Szugalski, Nordic Brand Manager | Magnum

Resultater 

Kampanjeanalysen viser til en all-time high oppmerksomhet (awareness). Det ble det målt 45 % kjennskap til kampanjen, noe som var satt som vår viktigste KPI. Som sammenligningsgrunnlag er gjennomsnittlig nordisk Unilever-benchmark på 28 %. Kampanjen resulterte også i at 66 % gjenkjente Magnum som avsender, sett opp mot et gjennomsnitt på 60 % på tvers av de nordiske landene.

Vi traff mer enn en halv million brukere organisk gjennom Astrid S sine egne kanaler og oppnådde enormt stort engasjement med rundt 50.000 liker-klikk samlet på de ulike postene. Videre overgikk Snapchat alle benchmarkmålinger og hadde et løft på 400 % fra globale benchmarkmålinger. Og sist, men ikke minst leverte PlayAd med Expander-format den lengste tiden brukt i formatet som noensinne er målt i Google Analytics i PlayAd sin historie.

Dette viser effekten av lokalt tilpasset innhold i de kanalene man skal kommunisere med målgruppen og verdien av samarbeid med lokale profiler som kan formidle merkevaren sitt budskap på en personlig måte.

Les flere caser på Mindshare sine nettsider