La oss ta deg noen måneder tilbake i tid. Påsken er overstått (ja, den påsken med hytteforbud) og de fleste befinner seg fremdeles på hjemmekontor. Det begynner sakte, men sikkert å bli varmere i luften og vi kan alle kjenne lengselen etter sommer, sol og ferie.  

Men hvor skal vi reise? Grensene er stengt og flyene satt på bakken. Selv innad i vårt eget land hersker usikkerheten, og «søring-karantene» blir plutselig en del av både språket og avisoverskriftene.  

Hvordan inspirere til ferie i Nord-Norge?

For markedsavdelingen i Nordnorsk Reiseliv er én ting sikkert: denne sommeren blir alt annet enn vanlig. På samme tid som de må konstatere at de utenlandske turistene vil glimre med sitt fravær, innser de hvilket enormt informasjonsbehov nordmenn i planleggingsmodus har.  

Mange skal for første gang bytte ut sol og strand med fjorder, fjell og varierende værforhold.

Flere av undersøkelsene gjennomført i perioden, viser at Lofoten ligger på topplisten over reisemål for sommeren. Dette var godt nytt for Nordnorsk Reiseliv. Men hvordan skulle de også sikre at de øvrige destinasjonene i Nord fikk den oppmerksomhet de fortjener?  

En sjarmerende og kunnskapsrik chatbot

Etter hvert som mai ble til juni, hadde Nordnorsk Reiseliv sammen med teamet i Mindshare kommet frem til et kampanjeuttak som skulle løse to utfordringer; behovet for informasjon og ønsket om inspirasjon. Og dette på tvers av barnefamilier, vennegrupper og par som skulle på tur.  

Løsningen ble den Digitale Nordlendingen.

En sjarmerende og kunnskapsrik chatbot, klar til å veilede deg til din livs beste ferie nord for Trondheim (eller nord for Sinsenkrysset, som vi ville sagt her i Oslo).  

Skjermdump av annonse fra NordNorsk Reiseliv

Nordlendingen tok imot spørsmål fra tidlig morgen til sene kvelden. Fra tid til annen kunne han også slå av en vits.

Om du var familiefar med fire sykler, takboks og stasjonsvogn, eller kjærestepar med sansen for kulinariske opplevelser, var Nordlendingen ikke vond å be. 

H*n kunne fortelle deg hvor du burde bo, steder du burde besøke og ikke minst hvordan du enklest kunne komme deg dit.  

Da en chatbot havnet på NRK

Ikke bare var Nordlendingen til god hjelp, han smeltet både søring -og nording-hjerter på sin vei.  Og nettopp dette var viktig, da kampanjen hadde et beskjedent spredningsbudsjett.

Vi var rett og slett avhengig av at Nordlendingen fikk sine «15 minutes of fame» og fortjent omtale.  

Betalt kommunikasjon, blant annet i sosiale medier, gjorde sitt til at Nordlendingen nådde ut til over en halv million Nordmenn. Men det var presseoppslagene som virkelig gjorde susen.  

Skjermbilder av nyhetsoppslag om chatboten Nordlendingen.

Det var oppslag i diverse lokal -og regionalaviser, men ikke bare det. Nordlendingen kom seg også på NRK TV sammen med Siw Sandvik, Leder Kommunikasjon & Marked i Nordnorsk Reiseliv.  

Nordlendingen sikret dermed at reiseglade nordmenn fikk oppleve sitt eget hjemland med nye øyne i sommer. Men Nordlendingen lar seg nok ikke stoppe der. Både høsten og vinteren står for tur, og det er fremdeles mye som bør oppleves nord i vårt vakre land.  

Ønsker du å skreddersy din neste ferie i Nord-Norge? Snakk med Nordlendingen her.

Nordlendingen snek seg med på NRK-sending også, den luringen.


Ønsker du å utforske hvordan en chatbot kan være med på å forsterke din neste kampanje? Ta kontakt med direktør for forretningsutvikling i Mindshare, Peer Morten Løchting.

Les flere nyheter på Mindshare sine nettsider