Det er snart 10 år siden Snapchat kom på banen og siden 2011 har appen gått fra å ha enkle chat- og bildefunksjoner til å bli et kreativt alternativ hvor både privatpersoner og bedrifter kan skape engasjement og bygge merkevare. Visste du for eksempel at vi bruker i gjennomsnitt 30 minutter på Snapchat hver dag?

Fra lansering har Snapchat utviklet seg fra å være en mindre plattform, til å være i toppen med de andre applikasjonene vi bruker i hverdagen. I Norge er Snapchat den tredje mest brukte sosiale medie-appen etter Facebook og Messenger. Instagram kommer på fjerdeplass.

Ifølge tall fra Snapchat kan man nå nærmere 3 millioner nordmenn med annonser på plattformen, dette dekker 68% av befolkningen over 15 år. I tillegg bruker 53 % plattformen daglig, og en del av disse er innom flere ganger om dagen.

Det er tydelig at Snapchat fortsetter å vokse, men hvordan bør du som annonsør bruke denne kanalen i 2020?

Stor brukervekst blant eldre generasjoner

Det har tidligere vært stort fokus på å rette innhold og annonser mot yngre brukere på Snapchat, men de siste årene har man sett en enorm vekst i de eldre aldersgruppene. I gruppen 60+ har antallet profiler økt fra 23 % til hele 41 % på bare 3 år. I tillegg treffer man ca. 2/3 av alle nordmenn mellom 30-60 år ukentlig på Snapchat. Dette betyr i større grad enn tidligere at man også bør vurdere å rette seg mot de eldre generasjonene, ikke bare de yngre.

Samtidig treffer man flere i aldersgruppen 15-29 år med reklame på Snapchat i løpet av en uke, enn hele Facebook, Instagram og Messenger sammenlagt. Det er helt tydelig at dekningen på Snapchat er enorm, og det er absolutt en plattform du bør vurdere å utforske i år – dersom du ikke allerede har gjort det.

Les også: Annonsere på TikTok? Dette trenger du å vite

Collection ad

Du har mest sannsynlig hørt om Snapchat sine ulike annonseformater tidligere, og derfor har vi ikke tenkt til å ramse opp absolutt alle her. Vi vil heller løfte fram et format du bør utforske, i tillegg til å dele noen gode tips fra Snapchat.

Et av de nyeste formatene i Snapchat-familien er Collection ads som består av video eller bilde, inkludert fire flater for å vise produkter eller lignende nederst på skjermen – som en slags produktkatalog.

Dette formatet er hovedsakelig ment for bedrifter eller organisasjoner med nettbutikker, men man trenger ikke nødvendigvis ha en nettbutikk for å prøve seg på formatet.

Formatet fungerer også utmerket dersom du promoterer ulike destinasjoner, bilmodeller eller oppskrifter. Så lenge du har en god landingsside, og bilder som passer nederst i annonsen, er det bare fantasien som setter grenser.

Les også: Influencer Marketing – dette har vi lært som du bør vite

Fire gode tips fra Snapchat

TIPS 1
Tenk mangfold i antall kreativer! De beste casene på Snapchat roterer med flere kreativer samtidig slik at systemet kan optimalisere på de som fungerer best. I tillegg tillater dette positiv effekt over lengre tid (det tar lengre tid før wear out, altså at effekten avtar). 

TIPS 2
Bruk segmenteringsmulighetene aktivt! Snapchat tillater at man lager publikum og tvillingpublikum, basert på de som har engasjert seg i annonser. Dette betyr at du kan sikre at du treffer publikummet ditt i ulike settinger, men også drive sekvensiell historiefortelling. 

TIPS 3
Bruk flere formater! Brand Lift Studies gjennomført i både Norge og USA viser at det er positiv korrelasjon mellom antall formater og positiv påvirkning på merkevareparametere. Med ulike formater når man Snapchat-brukeren i ulike modus, og øker sjansen for at de husker budskapet i annonsene dine. 

TIPS 4
Bygger videre på tips 3. Snapchat er den eneste plattformen hvor man kan ha annonser som legges på brukeren sine egne bilder og videoer. Ved bruk av filter kan Snapchattere fungere som mikroinfluencere overfor sine nærmeste venner. Vi ser fra Brand Lift Studies at å inkludere et kameraformat gir signifikant økning i merkevareparametere, versus når det ikke er inkludert. Benytt filtere og linser kreativt for din merkevare!

Vil du vite mer? Ta kontakt med en av våre Social Media Specialists i Mindshare, Christine Engh Hansen eller Lise Lotte Wold

Les mer på Mindshare.no: