Sterkere farger og mer skreddersøm dominerer skjerm-catwalken i år. Det mener designfirmaet desket.no. Vi i Metro Branding er helt enige. Her er årets topp ti webdesign-trender:

1. Runde former 

Nå kommer kurvene, med sirkler og runde former. Det har aldri vært mer trendy å tenke utenfor boksen - bokstavelig talt.

SE OGSÅ: Hva kreves av en nettside i 2018? GRATIS SEMINAR!

2. Fargeeksplosjon

Endelig kommer de sterke fargene tilbake! Vi har savnet de helt siden 90-tallet. Og i år vil vi se fargene eksplodere på skjermene igjen.

3. Egne illustrasjoner

Skreddersydde bilder og illustrasjoner må til for å framheve bedriften og hjemmesidens identitet.

4. Stor skrift

Skriften på veggen? Den skal være stor! Typografien blir større og fetere enn noen gang. Å fange leserens interesse er alltid viktigst, og stor typografi er en av de beste måtene å få til dette på.

LES OGSÅ: 7 spennende designtrender

5. Asymmetrisk utseende

Vi vil se mer av asymmetriske rutenett og todelte skjermer.

6. Enkle animasjoner

Ingen vil vente på at en tung animasjon skal lastes ned. I år vil vi se enklere animasjoner som ikke går på akkord med funksjonen til nettsiden.

7. Nyskapende typografi

Flere nettsider vil utvikle sine egne fonter, slik at de skiller seg mer ut fra mengden. Moderne skjermer gjør at skreddersydde fonter blir like lesbare som standardvariantene.

LES OGSÅ: Typiske feil ved lansering av nye nettsider

8. Dynamiske overganger

De glidende fargeovergangene kommer tilbake. Årsaken er enkel: skjermer og skjermoppløsningen er bedre. Dynamiske farger får bilder til å stå mer ut fra bakgrunnen.

9. Mobilen først

Nettsidene vil ikke lenger måtte være tilpasset til mobilbruk, de vil først og fremst være skapt for mobilbruk. Og i tillegg være responsive for bruk på PC og laptop.

10. Skygger og dybde

Til slutt: Dybde og tekstur gjør leseropplevelsen på mindre skjermer enda bedre. I år vil de gjøre et realt comeback.

Ta en titt på Nortura digitale samfunnsrapport som Metro Branding har laget. Her har vi fulgt mange av de nye webtrendene.