Møterommet er et sted der visjonære tanker og kreativitet får fritt spillerom. Der strategier legges, beslutninger diskuteres og viktige avgjørelser tas.

Farger, lys, luft, interiør og planter påvirker deg og de rundt deg. Farger er viktigere enn vi tror. Det har vi blant annet lært av fargeekspert og Global Colour Manager i Jotun, Lisbeth Larsen, som vi har kjent lenge gjennom kundesamarbeidet med Jotun. Hun har inspirert både oss og utallige mennesker rundt om i verden med sine foredrag om farger og presentasjoner av nye fargekart. Hun ser at det hos mange selskaper er et forbedringspotensial når det gjelder fargevalg.

HJERNEN TRENGER STIMULI  

– Fargen hvit har aldri gitt oss mennesker noen ting. Likevel er det mange arbeidsplasser som ikke tør å ta mer spenstige fargevalg og går for den trygge hvite. Men det kan gjøre oss ineffektive og lite kreative. Vi kan rett og slett se på det som ulønnsomt. Uansett om vi jobber med finans, i mer kreative miljøer som Metro Branding eller innenfor helsesektoren, trenger hjernen stimuli som gjør at vi kan utføre jobben vår på best mulig måte. Det hjelper farger til med, og der kan vi bli tøffere, forteller Lisbeth.

Global Colour Manager Lisbeth Larsen i JotunFarger påvirker: Lisbeth Larsen er Global Colour Manager i Jotun og vet hvor mye farger påvirker oss på arbeidsplassen. Hun synes det er gøy å se hvordan Metro Branding har valgt å gjøre det. Foto: Jotun.

FARGER KOMMUNISERER MED OSS

Farger påvirker kropp og sinn, positivt eller negativt. Farger er rett og slett et kraftig ikke-verbalt kommunikasjonsverktøy. For eksempel er gul, oransje og rød farger som gir energi og stimulerer til kreativitet, mens blått og grønt virker beroligende på oss. Derfor er det lurt å ha tanker om hva arbeidsplassen og ulike soner skal kommunisere overfor ansatte og kunder, og velge farger ut i fra det. I tillegg sier fargevalg noe om et selskaps identitet og personlighet.
    
Det er akkurat det vi i Metro Branding har kjent på kroppen. Vi hadde flere møterom som ikke fungerte optimalt. Vi kjente det hver gang vi kom inn, men det ble en vane – det var bare sånn ...

Møterom Industrien hos Metro BrandingInspirerende: Møterom skal bidra til at team jobber godt sammen og har takhøyde til å utfordre etablerte konvensjoner. Karoline (i sofaen) og Linn (i vinduskarmen) sørget for det hos Metro Branding.

En dag hadde gode kollegaer fått nok – de ønsket å ta grep!

Vi leide inn en interiørdesigner for å hjelpe oss, og fikk tips til møbler og funksjonelle løsninger. Men fortsatt manglet «sjela» - den vi kjenner best selv. Vi vet jo hvem vi er, hvilken kultur vi har og hva viønsker å skape – og hvor viktig møterom er som samlingspunkt for å skape gode resultater. 
   
To av designerne våre, Karoline Evju og Linn Borger Eriksen, kastet seg over oppgaven, og lekte seg frem til forslag på redesign av møterommene.

FEM INSPIRERENDE KONSEPTER

Fem ulike konsepter ble skapt: «Savannen», «Korken», «Utsikten», «Industrien» og «Loftet». Inspirert av Jotuns fargekart, ble både Lady Warm Blush, kalkmalingen Grå HarmoniLady Dempet Sort og Lady Linblå tatt i bruk på vegger og tak.
  
–  Strategiske fargevalg i kontorlandskaper og møterom kan gi stort utbytte på mange områder, som effektivitet, motivasjon, inspirasjon og trivsel. Tilpass farger til kreative prosesser i ett rom, kundemøter og presentasjoner i et annet, og avslappet drodling i det siste. Og det er veldig gøy å se hvordan Metro Branding nå har gjort nettopp det, sier Lisbeth i full vigør, slik så mange kjenner henne.

SE VÅRE INSPIRERENDE MØTEROM:

      
SAVANNEN
- PERFEKT FOR KUNDEMØTER

Savannen er stedet de fleste kundemøter blir gjennomført, når det kreves tradisjonelt møtebord og behov for å vise presentasjoner på TV-skjerm. Den behagelige fargen skaper avslappende atmosfære og god stemning.

Møterom Savannen hos Metro BrandingSavannen: Fint rom for kundemøter, når vi skal bruke TV og vise presentasjoner.

IKKE UNDERVURDER DETALJENE

Selvsagt har hvert konsept en rekke detaljer - lamper, puter, sofaer, stoler, planter, kopper og annet - i tråd med møterommets stil og tone. Etter en grundig dugnadsinnsats av alle medarbeidere, var smilene mange og brede da resultatet var klart og de «nye» rommene kunne tas i bruk.

Møterom Savannen med detaljer hos Metro BrandingDetaljene teller: I møterom Savannen serverer vi møteroms-snacks i rosa boller som passer til rommet, og nypresset kaffe i matchende kopper, fordi detaljene teller!

KORKEN
- FOR KREATIVE PROSESSER

Når vi er i en kreativ prosess, brukes dette rommet. Et aktivt rom - derfor er det ikke vanlige stoler her. Et høyt bord, så alle må stå, skaper mer dynamikk og «drive» i møtene.

Møterom Korken hos Metro Branding
Korken: Korken på veggen brukes til å henge opp gode ideer, inspirasjon og annet gøy.

Gul lampe på møterom korken hos Metro BrandingMatchende lamper: I Korken er gul bærende farge, det gjenspeiles også i lampene. 

UTSIKTEN
- FOR INSPIRASJON OG KONSENTRASJON

Navnet på møterom Utsikten behøver ikke nærmere forklaring. Trenger du å la tankene fare, eller har behov for en uforstyrret prat, er dette stedet. Brukes mye som internt møterom. 

Møterom Utsikten hos Metro BrandingUtsikten: Åpne opp vinduet, hør måkeskrik og bølgebrus. Sett deg godt ned i sofaen og nyt en 5-minutter når du trenger det. 

Vindu på møterom Utsikten hos Metro BrandingVindu med logo: Duften av sjø senker skuldrene, så Utsikten har store vinduer som kan åpnes.  

INDUSTRIEN
- RØFT OG ROMSLIG

Her slår vi to fluer i ett smekk! Ha en heftig workshop rundt det runde bordet og la tankene fly på plexiglasset. Du kan også ta mac’en med inn og slenge deg i sofaen for å få en miljøforandring. 

Møterom industrien hos Metro Branding
Industrien: Rundt arbeidsbord i tillegg til behagelig sofa og fatboy for å slippe pult og kontorstol. 

Røffe lyskastere i møterom Industrien hos Metro BrandingRøft: Røffe lyskastere setter en ekstra spiss på møterom Industrien.

LOFTET
- VÅRT STØRSTE MØTEROM

I andre etasje finner vi Loftet. Vårt største møterom med alt som kreves for proffe videokonferanser og større presentasjoner. Her starter vi uka i Sandefjord, med mandagsmøte og videoverføringen til kontoret i Oslo. 

Møterom Loftet hos Metro BrandingLoftet: Vårt hovedmøterom – med inspirerende utsikt og god plass.

GRØNNE PLANTER GJØR DEG MER PRODUKTIV

Forskning viser at grønne planter på kontoret reduserer sykefraværet og øker effektiviteten. Fredsliljer er for eksempel utmerkede luftrensere som frisker opp. I tillegg skaper planter liv og stemning i rommet og holder luftfuktigheten på et sunt nivå. Det er vel ikke overraskende at vi nå har en rekke flotte grønne planter i miljøet vårt - også på møterommene!

Grønne planter i møterom hos Metro BrandingGrønne planter: Planter er viktig – både i møterom og i kontorlokalene hos Metro Branding. Det øker produktiviteten og reduserer sykefravær. Kilde: lovethegarden.com/community/fun-facts/nasa-guide-air-filtering-houseplants 

NY STRATEGI OG VISJON

Neste gang du skal stake ut en ny strategi eller ta viktige beslutninger, tenk nøye på hvor du skal være. Kanskje kan du få litt ekstra inspirasjon av fine omgivelser rundt deg ? Har du ikke de rette møterommene selv, hvorfor ikke dra et annet sted - som legger til rette for å prestere i gode omgivelser?

Inspirerende møterom er nemlig det første av ti bud for en vellykket workshop.

Inspirerende workshops krever inspirerende møterom.Viktig med inspirerende møterom? Har du tenkt på hvor mye møterommet påvirker møtet, spør Cathrine Stensland i Metro Branding.