Kommersiell leder og strategisk rådgiver Eirik Ekrann i Metro Branding er hjernen bak et nytt, kjapt og unikt innsiktsverktøy: BrandBooster

- Jeg har sett behovet lenge. Før jeg kom til Metro Branding har jeg lang fartstid fra konsulentvirksomhet og analysebransjen, hvor jeg virkelig har sett verdien av strukturert markedsinnsikt. En frustrasjon har imidlertid alltid vært at innsikt ofte blir valgt bort, fordi prosessene blir lange, tunge og dyre. Beslutninger tatt på magefølelse kan i verste fall være ødeleggende for merkevaren. Målet med BrandBooster har derfor vært å gjøre innsiktsarbeidet mye enklere og raskere, sier Eirik Ekrann. 

Det nye innsiktsverktøyet BrandBooster er effektivt og rimelig, sier kommersiell leder og strategisk rådgiver Eirik Ekrann i Metro Branding. Han er hjernen bak den nye analysemodellen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding

Markedsinnsikt på få timer

BrandBooster består av et bibliotek av moduler som dekker ulike innsiktsbehov man typisk har i strategisk og operativt markedsarbeid. 

–  Vi har beholdt den analytiske tyngden som ligger i et godt modellverk, men gjort det mye enklere og smidigere. Med dagens teknologi er det mulig å hente innsikt på en mye mer effektiv måte enn tidligere. BrandBooster gir oss grunnleggende strategisk innsikt om styrken og posisjonen til en merkevare, og vi kan fortløpende teste ulike merkevareelementer og kommunikasjonsuttak vi jobber med. Alt i løpet av noen få timer!

Les også: Innsiktsarkitektur – hva er det og hvorfor trenger du det?

Metro Branding bruker Brandbooster for å få underlag til klassiske strategiprosesser og tester ulike konsepter og retninger underveis i den kreative fasen. Da treffes beslutninger på et empirisk grunnlag, og ikke intuisjon. 

- Er vi i en sprintprosess kan vi teste retninger mens vi går til lunsj og jobbe videre med dem på ettermiddagen. Det gir innsikt når du trenger det, ikke tre uker i etterkant, sier Ekrann. 

Administrerende direktør Cathrine Stensland og kommersiell leder Eirik Ekrann i Metro Branding. Foto: Ove Sanders, Metro Branding.

-  Vi har tidligere kjøpt markedsanalyser fra tradisjonelle analyseinstitutt for å ha et empirisk godt beslutningsgrunnlag i strategisk merkevareutvikling. Det tar tid og er ofte ganske kostbart. Nå har vi skreddersydd et system med ulike moduler for å teste raskt. Time to market er avgjørende. Ikke minst har vi analysekompetansen og ekspertisen som kreves for å tolke resultatene og gi gode råd. Agilt og effektivt, sier administrerende direktør, Cathrine Stensland.

Les også: Verdien av merkevarebygging

Samarbeid med Norstat

Norstat er en viktig samarbeidspartner for Metro Branding og BrandBooster er integrert med NorstatExpress-plattformen.

– Det betyr at vi raskt kan hente inn innsikt fra Norstats paneler i Norge og Europa, og kombinere det med innsikten som ligger i et robust modellverk og vår rådgivningskompetanse. Kostnadene er også betraktelig lavere enn ved en tradisjonell markedsanalyse. 

Altså vinn-vinn hele veien: Synsing og magefølelse blir erstattet med fakta og innsikt. Du slipper omkamper og feil beslutninger - merkevarebyggingen blir rimeligere, effektiv og treffsikker!

Kontaktpersoner

Eirik Ekrann, kommersiell leder i Metro Branding 
Telefon 482 00 028, epost eirik.ekrann@metrobranding.no 

Cathrine Stensland, administrerende direktør i Metro Branding
Telefon 908 34 907, epost cathrine@metrobranding.no 

Les mer om BrandBooster her.