Litt rusten?

Utviklingen skjer i rakettfart. Det gjelder å henge med i bransjen. Har du stålkontroll på UX? Kan du ta med kundene dine på den optimale kundereisen gjennom hele det digitale mulighetsrommet? Hva med GDPR – ser du regelverket krystallklart for deg? 

Markedsteorien du leste på Handelshøyskolen i 1998 nevnte ingenting om dagens digitale mekanismer. Forbrukeratferd anno 2000 er definitivt moden for oppgradering. Historien er den samme. Men faget er nytt. Hvordan blir vi gode endringsagenter for et samfunn som roper etter digitale tilpasninger, og bedrifter som strever med digital omstilling? Hva kreves egentlig for å yte en god jobb? 

Nå er det på tide å fylle ut hullene i kompetansen.

Eli Tørud i Metro BrandingEli Tørud er kommunikasjonsrådgiver for flere av Metro Brandings viktigste kunder. Hun er utdannet journalist og markedsøkonom. Nå tar hun Executive-kurs i digital forretningsforståelse på BI ved siden av jobben. 

Flinke folk trenger påfyll

Mine kolleger i Metro Branding er allerede flinke folk, med gode fagutdanninger og bred erfaring fra spennende spydspiss-bedrifter, og ikke minst verdifull erfaring fra livets harde skole. Men alt tyder på at vi blir enda bedre medarbeidere - og rådgivere for kundene våre - hvis vi booster kompetansen og skaffer oss ny kunnskap, blir kjent med ny teknologi eller tar en etterutdanning. 

Byråleder Cathrine støtter våre kompetanseklyv:

– Skal vi være en god samarbeidspartner for våre kunder, og en attraktiv arbeidsplass for de flinkeste folka, må vi hele tiden strekke oss etter ny kunnskap. Vi er en kompetansebedrift. Det er kunnskapen vår, vi som jobber her, som er produktet til Metro Branding.

Cathrine Stensland i Metro BrandingByråleder Cathrine Stensland er opptatt av kompetanseheving, og har lagt til rette for at alle i Metro Branding får videreutvikle seg. - Vi lever av å formidle kunnskap, da må vi selvsagt være oppdatert til enhver tid.

Er du klar for å bygge på?

Det er mange muligheter. Ta et kurs eller en sertifisering, og bli en bedre rådgiver og spesialist. Hvis du er sulten nok, får du det til! Og det hjelper med støtte fra sjefen – det vet vi. En god ordning for kompetanseheving på jobben gir et kraftig tupp i rumpa. 


Se også: Metro Branding trenger flere flinke folk i Oslo!

Kompetanseheving smitter

Nettopp derfor står kompetansepåfyll på timeplanen for flere av oss. Kompetansedager er en saftig gulrot. Og gull verdt i en travel hverdag. Noen fordyper seg i arbeidsfeltet sitt, og enkelte kaster seg ut i nye fagområder. Andre lærer nye verktøy og designprogrammer eller produksjon av podcast. Seminarer gir også nyttig oppdatering og inspirasjon med hjem. 


Vår spesialist på digital synlighet, Maren, gikk rett på studiedag etter ferien og gjennomførte teknisk SEO-kurs, før de fleste andre hadde våknet fra feriedvalen. Carla er godt i gang med Professional Diploma in UX Design, som hun sjonglerer i en hverdag med småbarn og jobb. Jeg ble bitt av basillen og kastet meg på BIs Executive-kurs i digital forretningsforståelse. 

Og flere henger seg på – kompetanseheving smitter. Vi heier på hverandre. Sånn bygger vi en kultur for å holde byråkompetansen på et høyt nivå. 


Det er fortsatt ikke for sent, hiv deg på en kompetanse-boost i høst!

Carla (til venstre), Eli og Maren er godt i gang med høstens kompetansepåfyll. Alle i Metro Branding får fem egne kompetansedager i året, i tillegg til felles kursing og kunnskapsdeling. 

Sliter du med å overtale sjefen?

Er du ikke like heldig som oss i Metro Branding, der det er stort fokus på faglig oppdatering? Her er noen gode tips for å få støtte til kompetansepåfyll og videreutdanning.

  • Deltidsstudier er genialt for å bygge nettverk med nye spennende folk. Det kan resultere i nye kunder og verdifulle kontakter, både for deg og jobben din.

  • Skaff deg kompetanse som bedriften trenger – da er det større sjanse for å få støtte – både tidsmessig og økonomisk.

  • Du blir mest sannsynlig mer tilfreds i jobben etter endt utdanning.

  • Du presterer bedre, det viser undersøkelser fra BI. En motivert medarbeider med ny kompetanse er en verdifull ressurs.

  • Si ifra tidlig. Da blir det enklere å planlegge kombinasjonen jobb og studier.


Lykke til!


PS! Vil DU ha kompetansepåfyll helt GRATIS? Delta på vårt merkevareseminar.