Bakgrunn:

ForlaxGO (fra Navamedic) er et produkt mot forstoppelse og ble lansert i 2022. Det er veldig høy konkurranse i denne kategorien, både på produktnivå og synlighet i apotekene. Innsikt forteller oss at forstoppelse og treg mage forekommer regelmessig hos en stor andel av befolkningen, men at altfor få hverken snakker om det eller oppsøker noen form for behandling. Forstoppelse kan være knyttet til stress, reise, graviditet og nye rutiner i hverdagen – altså et sammensatt bilde. ForlaxGO ønsker å ta en posisjon i Norden som preferert produkt i kategorien ved å senke barrierene både for å snakke om det, men også for å øke forståelse for enkelheten i god behandling.

Løsning:

Vi utviklet et lekent og ujålete konsept som både skulle lansere produktet og ufarliggjøre tematikken. Konseptet skulle først og fremst vise frem det nye produktet slik at det blir kjent og prøvd i målgruppen. Rent visuelt ble dette hovedfokus, samtidig som vi ønsket å bryte med kategorien med farge, språk og kreativ bruk av animasjon. Vi jobbet også tett med de andre nordiske markedene for å sikre kulturell relevans rundt temaet, godt og lekent språk og ikke minst samkjøre medie- og reklameuttak gitt medielandskapet i de respektive landene.

Vi jobbet integrert med media og innhold hele veien. Konseptet var «digital first», og sosiale medier og online video var grunnmuren. Det kreative teamet jobbet tett med mediespesialister helt fra idé og skisser til konseptutvikling og ferdigstillelse. Vi er overbevist om at de beste kommunikasjonsløsningene finnes i skjæringspunktet mellom media, innhold og teknologi; for å trigge mediekreativitet og skille seg ut i en jungel av økende hastighet og støy.

Kampanjen har vært live i Norden siden sommeren 2023 og produktet har fått god mottakelse i markedet!

Vil du lese mer om EssenceMediacom så ta gjerne en titt på nettsiden:

https://www.essencemediacom.com/nb-NO/local/no