– Dette har vi sett frem til helt siden TikTok for alvor fikk fotfeste i Norge. Vi opplever i møte med kunder at det er stor interesse og mye nysgjerrighet rundt TikTok, derfor har vi, så langt det har vært mulig, etterspurt løsninger for våre kunder, og det har vi endelig fått nå, sier daglig leder i M51, Daniel Ervig. 

Tidligere har det nærmest vært umulig for norske virksomheter å plassere annonser hos den kinesiske giganten. Ettersom det nå ikke er nødvendig å opprette kontakt med en Europa-agent, spår Ervig en gradvis tilspisset konkurranse, derfor kan det lønne seg å være tidlig ute. 

Spår prisøkning i fremtiden

– TikTok engasjerer brukerne sine, med over en million unike brukere i Norge og med sin enorme rekkevidde mot yngre brukere, er det åpenbart en spennende annonseplattform, påpeker Ervig. 

Han understreker at det ikke er en selvfølge at TikTok automatisk vil utfordre dagens største sosiale medier, og at videre suksess ikke er ensbetydende med annonseinntekter på nivå med de største annonseplattformene. 

– Facebook og Google har en posisjon som er sterkt forankret i vår forståelse av digital markedsføring, så veien opp dit er lang. Nå blir det først og fremst spennende å se hvordan annonsørene responderer på at TikTok åpner opp og legger til rette for at flere kan få være med på leken. 

– Det var knyttet stor spenning og usikkerhet til hvordan norske brukere ville reagere da Skeidar ble den første annonsøren på Instagram, i dag er det ingen som reagerer på at annonser dukker opp i feeden, så min umiddelbare tanke er at de som er først ute med annonser på TikTok har liten risiko og vil betale mindre enn de som kaster seg på i fremtiden, mener Ervig.

Fortsatt lite informasjon tilgjengelig 

Det er åpenbart at amerikanske Facebook og Google opplever kinesiske TikTok som en problematisk lillebror i sterk vekst. TikTok har lenge vært gjenstand for storpolitikk og debatten om i hvilken grad vår informasjon er i trygge hender eller ei, kommer ikke til å påvirke annonsørene, tror Ervig. 

– Jeg tror ikke det, når alt kommer til alt så har vel eksempelvis Facebook og Google også en del informasjon om sine brukere. Den debatten vil alltid eksistere, og det er bra for det er en viktig og nødvendig problemstilling. 

– Som annonseplattform har ikke norske annonsører så mye å frykte, tvert imot, jeg tror TikTok vil strekke seg langt for at annonsørene vil oppleve plattformen som lønnsom. Det er tross alt den eneste oppskriften for å tiltrekke seg flere annonsører, og TikTok vet at de akkurat nå har en unik fordel, nemlig den lave snittalderen på sine brukere, forklarer Ervig videre. 

Han påpeker imidlertid at det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål knyttet til annonsering på TikTok, men understreker at dette ikke vil ha særlig betydning for norske annonsører. 

– Vi har relativt god oversikt over kostnader knyttet til annonsering på TikTok, men det er vanskelig å si med hundre prosent sikkerhet hva kundene kan forvente seg. Derfor oppfordrer vi alle som ønsker å annonsere på TikTok å ta kontakt med oss i M51 for å komme i gang, avslutter Ervig.

Ønsker du å annonsere på TikTok? Ta kontakt med oss i M51 Marketing, så hjelper vi deg med alt du trenger for å komme i gang!