Den høyt profilerende avdukingen av merkevarene ble vitnet av BMW og Tyde, som presenterte «The Icon», et nytt symbol for bærekraftig mobilitet på vannet. The Icon er det første batteridrevne maritime kjøretøyet av sitt slag, som kombinerer utslippsfri mobilitet med luksuriøs design.

 
Inspirert av naturen
Tydes identitet er inspirert av tidevannets endeløse syklus. På samme måte som tidevannets bevegelser er en av verdens mest fundamentale prosesser, utnytter Tyde de grunnleggende kreftene innen hydrofoilteknologi.
 
Et ikon er født
Yachten, The Icon, er designet av BMW Designworks, og er et banebrytende fartøy med batteridrevet fremdrift. Konseptet er resultatet av intens kunnskapsoverføring som involverte eksperter fra ulike områder av mobilitet, under BMW sin ledelse, med utvikling og gjennomføring av konseptet i hendene til båtbyggeren Tyde.
The Icon imponerer ikke bare med sitt unike hydrofoil-design og sin luksuriøse merkevare, den tilbyr også en helt ny standard innen maritim mobilitet, med maksimal komfort i en eksklusiv atmosfære og betydelig redusert miljøpåvirkning.
 
Neste generasjons kontroll og navigasjonssystem
Hele overbygningen er bygget i glass og interiøret har 360° roterende seter som gir en svært brukersentrert opplevelse. Styrings- og navigasjonskonsollen er en 32´og 6K touchskjerm og er bygget rundt BMWs eget iDrive OS som brukes i alle nyeste BMW Premium modeller. 

I tillegg har yatchen et fult integrert Dolby Atmos-lydsystem. «The Icons» onboard soundscape er komponert av den prisbelønte filmmusikkomponisten Hans Zimmer. 
 
En ny klasse innen bærekraftig luksus
Prosjektpartnerne brøt med etablerte utviklings- og designkonvensjoner fra begynnelsen av. Tyde og BMW designet ikke bare en båt, men en opphøyd opplevelse på vannet. En opplevelse KIND har elevert gjennom emosjonelle uttak i merkevarebyggingen.
 
Dr. Christoph Ballin, medgrunnlegger og administrerende direktør i Tyde, kommenterer samarbeidet med KIND: "Sammen med KIND har vi skapt et unikt narrativ og en sterk merkevare som fanger essensen av Tyde og BMW og setter en ny standard innen maritim bærekraftig luksus."
 
Tom Emil Olsen, byråleder i KIND, reflekterer over reisen etter den vellykkede lanseringen i Cannes: "Å få muligheten til å  utviklet merkevarene til det tyske luksus-yacht selskapet, Tyde, og BMW sitt bærekraftige flaggskip, «The Icon» er en enorm ære for oss. Tyde og BMW sitt felles mål gjennom samarbeidet er å bidra til å redusere karbonutslippene innen premium mobilitetssegmentet til sjøs. Dette er en utfordring vi er utrolig glade for å være en del av."