Med fremveksten av e-handel er det bare naturlig at antallet nettkunder over hele verden stiger sammen med det. I 2022 vet vi at 22 % av folk handler på nettet en i løpet av uken, 27 % handler en gang annenhver uke og 29 % handler en gang i måneden.

Det er med andre ord god grunn til å satse på nettbutikk i disse dager. Selv om alle med internettilgang kan besøke nettbutikken din, er det også viktig å huske på at de må klikke seg inn på den. Men hvordan får du egentlig kundene inn i nettbutikken? 

Det er flere faktorer som er avgjørende for at en person velger å klikke seg inn på nettopp din nettbutikk.

1. Vær synlig

Før vi gjennomfører et kjøp, anerkjenner vi et behov eller ønske. Dette er starten på kjøpstrakten. Videre går vi til vurdering av løsninger og research. Det er på dette stadiet i kjøpsreisen at nettbutikken din må være synlig, slik at kunden ser at dere kan dekke deres behov. 

Eksakt hvor dere må være synlige varierer etter hvilke kanaler kundene bruker. De søker kanskje på nett, eller bruker sosiale medier. 

synlighet i Google


Søkemotorer

Bruker målgruppen din søkemotorer som Google og Bing for å finne svar på ting, må dere være synlige her. Dere bør jobbe med både søkemotoroptimalisering (SEO) og annonser i søkemotorer (SEM).

Hva dere skal være synlige på, avhenger av hvilke produkter og tjenester dere selger – og ikke minst hvilke begreper kundene dine bruker. Det nytter ikke å være synlig på søkeordet “graveredskaper” hvis de potensielle kundene søker på “spade”. 

Les også: Vi utvikler din nettbutikk.


Sosiale medier

I tillegg til at synlighet i søkemotorer er viktig, er også tilstedeværelse i sosiale medier relevant. Vi bruker mye tid på sosiale medier, noe som betyr at det er et perfekt sted å markedsføre seg selv. Lag en egen konto og del innhold om bedriften og produktene. Det er også verdt å teste annonsering i de sosiale mediene for å se om denne formen for betalt annonsering er lønnsomt.

I forbindelse med synlighet i sosiale medier, er influensermarkedsføring relevant. Ved å benytte personer med stor følgerskare i sosiale medier til å anmelde og promotere produktene dine, får du mer pålitelig reklame. Fordi vi kan relatere til influensere, stoler vi mer på deres anbefalinger fremfor tradisjonell reklame fra merkevaren eller butikken selv. 

Synlighet gjennom epostmarkedsføring


E-postmarkedsføring

Nok en kanal som kan bidra til å få flere kunder inn til nettbutikken, er e-post. Ved å sende ut nyhetsbrev med tilbud og informasjon om nye produkter og kampanjer, bidrar du til å holde kundene oppdatert. Du når også ut til de som faktisk er interessert i dine produkter.

2. Selg produkter som kundene vil ha 

Er målet å få flere kunder inn i nettbutikken, er det helt essensielt at du selger de produktene kundene faktisk er på jakt etter. Hvis kundene dine er på utkikk etter en bukse, hjelper det lite å selge skjorter. Fokuser på behovet til målgruppen. 

3. Sikt mot riktig målgruppe

I tillegg til at dere må ha produktene folk er på jakt etter, må dere markedsføre dette og peke alt av innhold og annonser mot rett målgruppe. Hvis målgruppen er unge voksne, men de som kjøper produktene er kvinner i 60-årene, bør det gjøres tiltak. Dere bør enten endre varesortimentet til produkter for unge voksne, eller endre målgruppen til de som faktisk kjøper produktene, og tilpasse markedsføringen deretter.

Salgsreklame


4. Tilbud

Forbrukerne elsker rabatter og kampanjer. Gode tilbud kan være avgjørende for at en kunde velger å handle hos dere fremfor en konkurrent, nettopp fordi dere har tilbud på produktene de skal ha. Velkomsttilbud er en også en fin måte å få potensielle kunder til å konvertere. Ved å gi litt rabatt første gang man handler hos dere, kan dere faktisk ha skaffet en fast ny kunde. 

Ved å avertere for slike tilbud med annonser på nett og i sosiale medier har dere en gyllen mulighet til å trekke enda flere inn i nettbutikken.

Kvinne som handler på nett


Hva skjer når kundene endelig er inne i nettbutikken? 

Når potensielle kunder har funnet veien inn i din butikk, må du sørge for at de blir på siden og fullfører et kjøp. 

Dette gjøres ved å vise hvilke produkter dere tilbyr, samt ha attraktive tilbud, enkle, trygge og fleksible betalingsløsninger, konkurransedyktige leveringsalternativer og tydelige CTA-er (call-to–actions). Ingenting er mer irriterende enn å havne på et nettsted uten å vite hvor du skal trykke for å utføre handlingene du ønsker. Nettsiden må være informativ og intuitiv, og ikke minst være tilpasset bruk på både mobil og desktop slik at vi kan handle fra den enheten som passer oss.

Kort fortalt: Gjør det enkelt for kundene å finne og gjennomføre handelen hos deg.
 

Ta kontakt med oss:

Kristian Kjærnes, Operations Manager & SEO Strategist
Telefon: +47 419 33 773, e-post: kristian@journeyagency.com

Petter Høie, Chief Commercial Officer
Telefon: +47 901 07 423, e-post: petter@journeyagency.com