Mange som skriver blogg for bedriften gjør dette uten mål og mening. Det er supert at du fyller på med regelmessig innhold, men uten en bevisst strategi risikerer du at bloggingen «dør ut» når tidsklemma melder seg. 

Ønsker du å få mer ut av bloggingen din? Vi har samlet fem vanlige feil bedrifter gjør når de skriver blogg, og fem gode løsninger som vil gi deg mer ut av hvert eneste blogginnlegg.  

Feil 1: Du blogger ikke regelmessig

Dette er en svært vanlig feil, spesielt i starten når bloggen er ny. I begynnelsen er du full av gode ideer, pågangsmot og inspirasjon, og blogginnleggene skriver nærmest seg selv. 

Etter hvert begynner engasjementet å dale. Kanskje mister du motivasjonen, og skrivesperren melder seg. Plutselig har du gått fra å poste tre innlegg i uka, til et innlegg annenhver uke. Til slutt innser du at du ikke har oppdatert bloggen på flere måneder. 

Det er verken fordelaktig å blogge for ofte eller for sjeldent. Legger du ut for mange innlegg er det ingen som rekker å lese dem, og sannsynligvis er ikke innholdet så veldig interessant for andre enn deg selv. Poster du for sjeldent gjør det ingenting for nettsiden. Da kan du like gjerne la være å blogge. 

Løsning: Lag en publiseringskalender

En publiseringskalender er en god strategi for alt innholdet ditt, og et godt verktøy for aktiviteter som risikerer å bli nedprioritert. Med en kalender får du en konkret plan å forholde deg til, og god oversikt over når neste innlegg skal ut. 

Kalenderen kan også brukes til å samle gode ideer til bloggen, fordele oppgaver, og ikke minst planlegge langsiktig. Dersom du har en produktiv uke kan du skrive alle innleggene for en periode, og bruke kalenderen til å planlegge når de skal publiseres.  

Feil 2: Bloggen blir ikke annonsert

Annonser blogginnlegg på Facebook og andre sosiale medier.


Det hjelper ikke å skrive fantastisk flotte bloggposter hvis ingen leser dem. En feil mange gjør er at de poster blogginnlegg på bedriftens hjemmeside, og tror at kundene automatisk kommer til å finne og lese dem. Det kommer ikke til å skje. 

Løsning: Finn passende kanaler for brandet ditt

Det finnes mengder av kanaler du kan bruke til å annonsere at bedriftens blogg har blitt oppdatert. En av de viktigste kanalene er nyhetsbrev. E-postmarkedsføring er beviselig en av de mest effektive metodene innen digital markedsføring, også i 2022. Årsaken til dette er at nyhetsbrevene blir sendt rett i postkassen til de menneskene som mest sannsynlig vil lese dem: dine eksisterende kunder. 

I tillegg er sosiale medier effektive kanaler for annonsering. Facebook passer de aller fleste, mens andre sverger til LinkedIn, Instagram eller TikTok. Du trenger ikke velge alle, det vil bare ta unødvendig tid – finn ut hvor kundene dine er, og lag en bedriftskonto. 

Feil 3: Du glemmer å lenke i innleggene

Har noen funnet bloggartikkelen din gjennom annonsering, nyhetsbrev eller sosiale medier? Eller kanskje den rangerer høyt i Google-søk? Da har du en perfekt mulighet til å vise frem annet godt innhold på nettsiden din.

Løsning: Lenk videre til annet godt innhold

Har du en annen god bloggpost om det samme temaet? Eller kanskje du nevner et annet tema i en bisetning som du har en lengre artikkel om? Da bør du lenke videre til disse. Dette leder leserne dine videre til annet godt innhold på siden din.I tillegg sender det et signal til Google om hvilket innhold du anser som viktig.

Dersom innhold på nettsiden din er lett tilgjengelig fra andre sider, indikerer du at dette innholdet er en viktig del av nettsiden. Dette kan påvirke Google-rangeringene til innholdet, og er et viktig prinsipp i søkemotoroptimalisering.

Les mer: 5 SEO-verktøy som sikrer deg suksess

Du skriver sannsynligvis allerede om bedriftens produkter og tjenester, eller deler nyheter fra bransjen. Det betyr at du har mange gode muligheter til å lenke, både ut og inn av nettsiden, i tillegg til fiks ferdige ankertekster. Ankertekster er et kraftig signal til Google om hva nettsiden din handler om. 

Når du lenker ut av siden din, bidrar dette til å dirigere mer autoritet tilbake til ditt eget domene. Lenkestrukturen din bør derfor bestå av en balansert variasjon av både interne og eksterne lenker.

Feil 4: Du skriver for langt

Mange åpne bøker.


Siden du har fått ansvaret for bedriftens blogg, er det sannsynligvis fordi du er en svært engasjert ansatt og en utømmelig kilde til bransjenyttig informasjon. Du kan sikkert legge ut i det vide og det brede om produkter og nyheter, men det er ingen som kommer til å gidde å lese en hel bok om den siste workshopen dere hadde. 

Et sted mellom 500 og 1000 ord holder for de fleste. I tillegg må du krydre teksten med bilder og illustrasjoner. 

Løsning: Snevre inn temaene

Hvis du noen gang har studert, har du sikkert fått tilbakemeldingen «problemstillingen er for bred». Se på temaet for hvert blogginnlegg som en problemstilling, og forsøk å snevre den inn. Dette vil hjelpe deg med å skrive kortere og spissere tekster, og fokusere på et selgende budskap.

Feil 5: Du glemmer målet med bloggen

Mange blir så engasjert i bloggingen at de glemmer at bloggen er et verktøy for å styrke merkevaren. De gode ideene står sikkert i kø i hodet ditt, men husk at det ikke er du som er målgruppen her. 

Løsning: Hvert innlegg bør ha et større mål som tjener bedriften

Målet med bloggen er å tjene bedriften. Du skal løse lesernes problemer, og skape langsiktig vekst for bedriften. Alle blogginnlegg bør være knyttet til din bransje og bedriftens ekspertise, og hvert innlegg bør ta for seg spesifikke spørsmål kundene dine måtte ha.

Du kan gjerne variere innleggene med personlige historier om de ansatte. De aller fleste liker å bli kjent med bedriften de driver forretninger med, og se hva som foregår behind the scenes. Sørg for å skape en god balanse mellom personlige og fagspesifikke innlegg, og ha alltid et større mål som tjener bedriften som bakgrunn for teksten du skriver.

Trenger dere hjelp med godt innhold til bloggen? Journey Agency kan bistå dere med suksessfull content marketing som engasjerer leserne deres.

Ta kontakt med oss

Kristian Kjærnes, Operations Manager & SEO Strategist
Telefon: +47 419 33 773, e-post: kristian@journeyagency.com

Petter Høie, Chief Commercial Officer
Telefon: +47 901 07 423, e-post: petter@journeyagency.com