– 200-årsmarkeringen er et godt eksempel på hva vi kan få til i JCP, sier daglig leder i Event, Gjermund Hellan.

– Sammen har vi skapt et jubileumsår en 200-åring verdig, der de ansatte har fått et tettere forhold til egen arbeidsplass, samtidig har de fått en velfortjent feiring.

I tillegg til arrangementer på Norsk Stål-kontorer landet rundt, er det produsert jubileumslogo, en historisk bok, og en ny jubileumsside med skreddersydde artikler som blant annet forteller historien til Norsk Stål. I tillegg er det laget en jubileumsfilm.

– Filmen viser Norsk Stål sin rolle i foredlingsprosessen av stål, og selskapets rolle i det sirkulære kretsløpet, sier kreatørduoen Helge Svendsen og Øivind Kristiansen.

– Vi er spesielt fornøyde med at vi fikk Frida Ånnevik til å spille inn en ny versjon av sangen «Stål i ben og armer». Her skal Thomas Anker i Babusjka ha en stor takk for å ha skapt et såpass fint univers i jubileumsfilmen, sier de.

Til boken («Folk og Fe – Norsk Stål gjennom 200 år») og til jubileumsnettsidene er det også gjort intervjuer og videointervjuer med flere pensjonerte Norsk Stål-ansatte.

– Det har vært utrolig gøy å jobbe med en bedrift som virkelig har satt sitt preg på norsk industrihistorie. Ekstra gøy har det vært at vi har fått snakke med dem som har vært, og er, en del av historien. Dette har blitt en omfattende leveranse, og vi er veldig stolte av sluttresultatet, avslutter Helland.

Se filmene her