– Volvo XC40 er en kompakt SUV, og en helt annen type bil enn andre modeller. Derfor så vi behovet for å lansere XC40 i Norge på en helt unik måte. Nettopp en måte som virkelig fanger essensen av bilen, og som gir målgruppen en eksepsjonell opplevelse, forteller Hanne Tønseth, Marketing Communications Manager i Volvo Car Norway.

JCP fikk oppgaven å lansere den nye modellen, og JCP Ignite, JCPr og JCP Event samarbeidet om å løse oppgaven. Samme gjeng stod også bak fjorårets lansering av Volvo V90. I fjor dreide kampanjen seg rundt en kunstig intelligens-app. I år har byrået gått i en helt annen retning.

– Med Volvo XC40 beveger vi oss inn i et nytt, mer urbant livsstils-segment. Det er en bybil med stort fokus på design, skapt for en yngre målgruppe som setter pris på det gode håndverket bak produkter og opplevelser. Vi mener at håndverket bak god mat trekker tydelige paralleller til bilens håndverk og design-etos. Så sammen med Tom Victor skal vi altså åpne Volvos første restaurant inspirert av en bil noensinne, forteller Paul Little, kreativ leder i JCPs reklamebyrå JCP Ignite.

Tom Victor Gausdal har lært bilen å kjenne, og etter mange timer med eksperimentering på kjøkkenet, har han nå overført bilens filosofi til en 5-retters meny. Restauranten, som ligger i Barcode, åpner onsdag 25. oktober og holder kun åpent i fire dager. 

Hele prosessen har blitt dokumentert og historien bak både skapelsen av bilen og menyen kan sees i minidokumentaren i tre deler, på volvocars.no/therestaurant.