Nobel Fredssenter stod ovenfor en utfordring; et fåtall unge mennesker kom for å se deres utstillinger, og for å besøke fredssenteret. JCP PR & Advertising fikk utfordringen med å lage et konsept som ville tiltrekke seg et yngre publikum.  

Noen sanger har gjort mer enn å underholde, de har endret verden. Disse låtene står igjen som symboler på historiske begivenheter. Gjennom en ny serie med arrangement ville vi gi publikum muligheten til å oppleve landets mest spennende artister tolke og fremføre disse viktige låtene.  

«Låta som forandret verden» ble lansert i mai 2018. Siden da har Nobel Fredssenter sammen med Øyafestivalen invitert fire artister til å tolke en sang som har hatt en spesiell betydning for artistene og samfunnet. En av Norges mest respekterte musikkjournalister, Asbjørn Slettemark er kveldens vert og innleder hver kveld med å gi publikummet en musikkhistorisk introduksjon til den aktuelle låta. 

Skole- og Formidlingssjef, Toril Rokseth, fra Nobels Fredssenter kommer deretter på scenen sammen med kveldens artist for å snakke om deres relasjon til kveldens låt og hvordan den har vært med på å skape debatt. 

Låtene som velges ut til hvert arrangement er knyttet til en aktuell utstilling som vises hos Nobels Fredssenter. Så langt har temaer som klasseskille, klimasaken, kampen mot atomvåpen og rasisme vært i fokus. På slutten av hvert arrangement covrer artisten den aktuelle låta som en hyllest. 

Stor suksess
Nobels Fredssenter har klart å samle noen av Norges beste, unge artister til å opptre under «Låta som forandret verden». Amanda Delara, Benik, Honningbarna og MYRA har covret noen fantastiske låter og skapt unike musikkøyeblikk under arrangementet. I tillegg ble konseptet for første gang tatt med utenfor landegrensene, til London i sammenheng med feiringen av juletretenningen i Trafalgar Square.  

«Låta som forandret verden» er blitt en stor suksess, og er det mest populære konseptet til Nobels Fredssenter noen gang med 183% flere besøkende enn sammenlignbare arrangement. 86% av disse var 30 år eller yngre, og 97% var mer positive til Nobels Fredssenter enn før besøket. 

Se opp for flere ”Låta som forandret verden”-kvelder i 2019!