JCP sin Vennskapsfrokost var nominert i tre kategorier under Shorty Social Good Awards 2017 som ble holdt i New York, onsdag 15.november. De var nominert i kategoriene Civic Engagement, Food & Beverage og Live Events. Det norske byrået kunne tilslutt stikke av med tittelen ”Winner” i Live Events og gull i Food & Beverage.

Vennskapsfrokost er et resultat av at TINE og deres samarbeidspartner Røde Kors ble utfordret til å være med å endre nordmenns syn og innstilling til flyktninger som kom til Norge fra blant annet Syria. Løsningen ble å sende ut invitasjoner på 26 millioner melkekartonger til nordmenn over hele landet, om å komme og spise frokost på tilsammen 94 asylmottak.

– I dagens diskusjoner om effekt av kommunikasjonsarbeid er det fantastisk gøy å kunne bidra med et modig case som denne. Fra effekten dette har skapt på alle fronter til de ulike prisene vi har vunnet, legger denne seg inn i rekken av bevis på at helhetstenkende idéer som hensyn tar kanalenes premisser fungerer svært godt, sier reklamekonsulent hos JCP, Lars Eia Kirkholm.   

Det er første gang et norsk byrå stikker av med to priser i Shorty Social Good Awards som hedrer de beste arbeidene i sosiale medier som gjør verden til et litt bedre sted. Mediacom var mediebyrået for kampanjen. 

Tidligligere har prosjektet blant annet vunnet to Sabre EMEA Awards, Heavent´t Awards og ble i oktober hedret som verden 24. beste PR-kampanje i Sabre Global Awards i Miami. I tillegg har den to nominasjoner i European Excellence Awards som avgjøres i slutten av november.