Søkeremotorer påvirker trafikken på nettsider og nettbutikker. Svært ofte bestemmer de til og med om nettbedriften din skal eksistere eller ikke. Og brukeropplevelsen er en viktig del av dette. Posisjonering av en nettbutikk en av de viktigste faktorene for nettsalg. Google videreutvikler stadig algoritmene sine med nye kriterier for å gi internett-brukere best mulig resultater for et gitt søk.

En av de siste store endringene var moderniseringen av Googles søkemotor – BERT – i oktober 2019. Det var den største Google-oppdateringen på 5 år, og gjorde endringer som gjør det mulig å matche resultatene mer nøyaktig for setninger som er lagt inn i over 70 forskjellige språk. Etter suksessen med BERT-oppgraderingen begynte Silicon Valley- giganten å jobbe med å finne flere måter å forbedre algoritmen på.

I begynnelsen av mai 2020 annonserte Google planer om å koble sammen nettstedets posisjon i søkemotoren med brukeropplevelsen. Da ville det bli mulig å måle graden av kvalitet for en gitt side og å ta hensyn til resultatet. Årsaken til dette er enkel: Jo mer fornøyde internett-brukerne er med resultatene som vises av Google, desto mer sannsynlig er det at de bruker søkemotoren.

Google har offentliggjort at nettstedene vil bli vurdert i forhold til brukeropplevelsen (UX) – og det gjelder også deg. Her er en liste over indikatorer og prinsipper for å måle kundetilfredshet.

 

Grunnleggende indikatorer

Det er mange elementer som måler kvaliteten på nettstedet ditt. Noen er viktigere, andre mindre viktige for internett-brukernes bekvemmelighet, men også for søkemotor-algoritmen. Vi starter med det viktigste.

  • Hastigheten for innlasting av det største elementet på siden

LCP -indikatoren (Largest Contentful Paint) er laget for å måle lastehastigheten til hovedelementet (f.eks. grafikk, foto eller tekstblokk) i området som er på skjermen etter å ha kommet inn på siden. Et tilfredsstillende resultat antas å være mindre enn 2,5 sekunder. Men det er ikke uvanlig at den er mye større.

Den vanligste årsaken til at LCP er for høy, er størrelsen på sidens ressurser. Mye grafikk og multimedieformater, samt omfattende innhold og bilder som ikke reagerer kan bidra til forsinkelse. For mange JavaScript- og CSS-filer, eller en server med lav responshastighet kan også gjøre at siden lastes sakte.

For å fikse dette, bør man fokusere på komprimering og optimalisering av filer, skript og server. Å eliminere unødvendige tagger i CSS-filer eller konfigurere et servernettverk kan bidra til å gjøre ting raskere.

  • Forsinket første svar

FID-indikatoren (First Input Delay) måler tiden mellom brukerens handling (klikke på en lenke, knapp osv.) og sidens reaksjon. Ved utforming bør en interaktiv side ha en FID på 100 millisekunder eller mindre. Hvis man ser en høyere FID, er hovedårsaken kompliserte JavaScript-prosesser.

  • Visuell stabilitet på nettstedet

CLS-indikatoren (Cumulative Layout Shift) måler visuell stabilitet, altså i hvilken grad det grafiske oppsettet på siden endres eller skifter. Et positivt resultat for CLS bør være mindre enn 0,1. Du kan bruke Google PageSpeed ​​​​Insights-verktøyet for raskt å måle denne indikatoren.

Elementer som kan bevege seg inkluderer all slags grafikk, bilder, videoer, annonser, bannere og skjemaer, eller til og med innhold. For å hindre økning i CLS-indikatoren, bør du på forhånd hvor store de grafiske elementene skal være, og hvor tydelig de skal vises.

 

Tilpasning for mobile enheter

Overføringen av mange internettaktiviteter til mobile enheter var viktig for Google. Grunnet kunngjøringen om mobil-først-indeksen har prioriteringene i webdesignprosessen endret seg betydelig. Derfor er det viktig å tilpasse sider til visning på mobile enheter slik at de er perfekt optimalisert og praktisk for brukeren.

Ved å bruke Google API kan du sjekke om nettstedet er vennlig for mobile enheter (Google Mobile Friendly Test). For å møte forventningene til mobilbrukeren er PWA - Progressive Web Application laget for dette formålet, og verdt å merke seg.

  • Trygg surfing med HTTPS

Google rangerer ned nettsteder som ikke har sikkerheten i orden. Derfor sjekkes det om nettsteder kan besøkes trygt via en riktig konfigurert og kryptert HTTPS-protokoll.

  • Digitale skadedyr

Algoritmen sjekker også nettsiden for faremomenter for brukeren eller datamaskinen. Eksempler på dette er phishing-angrep eller installasjon av skadelig programvare på brukernes datamaskiner.

  • Ingen plagsomme fullskjermannonser

Sidene analyseres også med tanke på annonsering. Popup-vinduer og nettinnhold som blokkeres av aggressive annonser kan irritere brukeren. Derfor tar Google med dette når de bestemmer nettstedets plassering i søkemotoren.

 

Dette kan gi en dårlig opplevelse

Holdetid

Dwell time måler tiden mellom brukeren går inn på nettsiden og går tilbake til søkeresultatene. Hvis siden ikke lever opp til forventningene, blir denne tiden ganske kort. Den er ikke definert av spesifikke parametere, fordi det ikke er enkelt å si hvor mye tid brukeren skal bruke på nettstedet og hvorfor han/hun gikk ut. I prinsippet sjekker man uansett om en side er tilfredsstillende og nyttig for mottakeren.

Det er mange årsaker til den ugunstige besøkstiden (både for kort og for lang), men det meste skyldes utseendet. I tillegg er uriktig eller unyttig informasjon en sikker faktor som gjør at du avslutter.

 

Pogo-sticking

Dette er en parameter som aldri lover godt for et nettsted. Den er basert på handlingene til en bruker som etter å ha lagt inn et søk i søkemotoren, går inn på en underside og forlater den etter en kort stund. Så gjentar situasjonen seg – han hopper fram og tilbake, som med en hoppestokk. Slik handling beviser at sidene er til liten nytte, og noen av elementene der gjør at mottakeren raskt gir opp.

Dette kan være forårsaket av popup-annonser, spam eller feil i videoinnhold. I tillegg får treg innlasting og uinteressant design brukeren til å gjøre pogo-sticking. Slik oppførsel forteller Google at siden ikke er helt tilfredsstillende og nyttig, og dermed senkes posisjonen i søkemotoren.

 

Fluktfrekvens

Fluktfrekvensen viser andelen av personer som etter å ha gått inn på en gitt side, ikke utførte noen andre handlinger og forlot den raskt. Et høyt nivå her indikerer ikke alltid noe negativt med nettstedet. Alt avhenger av formålet og karakteren. Men når formålet med nettsiden er å dekke spesifikke behov, og det ikke skjer, er det et alvorlig signal.

Fluktfrekvens kan forbedres ved å optimalisere siden og forbedre brukervennligheten. Det er verdt å vurdere designet: Er det utdatert, for kaotisk og lite intuitivt, stikker brukeren raskt av, som i tilfellet med Dwell time.

Vil du vite mer om hvordan du får en god Google-rangering? Kontakt oss!

Disse elementene gjelder for både nye og eksisterende nettsider som ønsker å forbedre brukervennligheten, og samtidig gjerne vil ha høy rangering i Googles søkeresultater. Det er verdt å merke seg at Google oppfordrer deg til å gjøre dette, og være med på en utvikling som gagner hele nettsamfunnet.

 

God UX = fornøyd bruker

En fornøyd bruker kommer tilbake, og potensialet til UX-aktivitetene som legges inn i designprosessen er enormt. En nettside med høy brukervennlighet kan regne med høyere ROI (Return of Investment), fordi en godt designet, testet og analysert nettside gir mye bedre resultater.

En original design tiltrekker mange brukere, genererer mer trafikk og øker rekkevidden. Et engasjerende nettsted skiller seg ut fra konkurrentene og øker antallet brukerinteraksjoner. Alle disse aktivitetene bygger lojalitet til merkevaren og gir en høyere konverteringsrate.

Jobben med å forbedre stedet ditt online blir stadig viktigere. Om et år eller to kan det dukke opp en annen indikator som vil analysere sidene enda bedre, og endre plasseringene i Google-algoritmen. Google er i hvert fall klare på én ting: Snart er det ikke lenger plass til nettsteder med lav nytteverdi og brukervennlighet.