Dette gjør WordPress sårbar for hackerangrep

Antallet plugins som brukes på WordPress-nettsteder er enormt. Dette er svært ofte plugins med åpen kildekode som kan inneholde ondsinnede programmer som gir en hacker tilgang til nettstedet ditt.

Når teknologien blir stadig mer avansert og stadig nye plugins kommer på markedet, blir nettstedene våre også mer sårbare overfor angrep.

Ofte kan det ta både måneder og år før noen lykkes med å hacke nettstedet ditt. På dette stadiet vil du ikke være klar over at du blir angrepet, men du kan forebygge potensielle trusler ved en jevnlig oppdatering av temaer, maler, plugins og publiseringssystem. Noen små sårbarheter i noen plugins er en dør som står på gløtt, og en hacker trenger bare å dytte litt på den for å komme inn.

Hvem er hackeren?

Trusler mot nettstedet ditt kan komme fra flere kilder:

 • Sårbarhetene som vi allerede har nevnt – disse er ukjente for utviklerne, og kan bare fikses med en oppdatering.
 • Angrep fra roboter (bots) som angriper flere nettsteder samtidig. Hensikten er som regel utelukkende å forårsake skade. De oppdager lett sårbarheter i sikkerheten, applikasjoner eller plugins, og utnytter dem i så stor grad som mulig.
 • Botnets, som kjøres fra et nettverk av datamaskiner, og kontrolleres av skadevare. De kalles vanligvis for «Zombie-armeer», og er i stand til å forårsake skader på flere nettsteder samtidig.
 • Den største trusselen er et andrepersons søk etter følsomme elementer som kan være viktige for forretningsdriften din. Denne typen angrep er den vanskeligste å oppdage, fordi enkeltpersonene – hackerne – går fram veldig forsiktig og langsomt for ikke å bli lagt merke til.

 

De vanligste årsakene til hacking

Mellom 2019 og 2020 foretok WPHacked Help en spørreundersøkelse for å finne ut hvorfor hackere angrep WordPress. Svarene viste svært ofte at mange ønsker å tjene penger, få fart på karrieren sin, eller forbedre programmeringsteknikken sin. Noen gjorde det også ganske enkelt for moro skyld.

Vil du vite mer om oss?

 

WordPress er verdens mest populære verktøy for bygging av nettsteder. Dette gjør det enklere for hackere å finne nettsteder med dårlig sikkerhet, og å utnytte dem. Dermed er det viktig at du er klar over hvordan du beskytter plugins og publiseringssystemet.

Hvis hackere kommer seg forbi innloggingen til WordPress, kan de gjøre mange skadelige ting:

 • Stjele forretningsdata
 • Ødelegge nettstedet for å presse eieren
 • Legge inn forbudte varer – ofte farmasøytiske produkter
 • Sende beskjeder til kundene dine
 • … og mye mer.

 

Hvordan kan du varsles om et angrep?

 • Bruk en sikker hostingtjeneste/leverandør – velg den beste tilbyderen av tjenester til nettstedet ditt. Husk at «gratis», ubegrensede eller billige tjenester nesten alltid har et mye lavere sikkerhetsnivå.
 • Bruk komplekse og innviklede passord – et passord er en nøkkel, så bruk et sterkt og unikt passord for hver eneste konto. Dette gjør det vanskelig for hackere, og kan sørge for at de gir opp forsøket.
 • Sørg for sikker admin-tilgang – totrinns innlogging er den beste metoden for å beskytte det administrative området som ofte er målet for et angrep.
 • Bruk korrekte fil-tillatelser og verdier – uriktige verdier vil gjøre at en hacker kan endre filtilgangen. Sikre verdier er 644 som filtillatelse, og alle mapper må ha 755 som filtillatelse.
 • Hold WordPress oppdatert – ikke vær redd for å oppdatere. Foreta full backup dersom du er redd for å miste data.
 • Oppdater plugins og temaer – pass på at WordPress og plugins er oppdatert med siste versjon, og skann WordPress-temaer før du foretar en ny installasjon.

 

Vær litt paranoid!

Alle som driver seriøst med sikkerhet, vil før eller siden utvikle paranoide trekk. For de vet at selv om de ikke ser hackerne, vet de at de er der, og at de stadig blir flinkere.

Hvis vi analyserer handlingene deres, kan vi finslipe sikkerheten vår, og maksimere beskyttelsen mot potensielle angrep. Finnes det en oppdatering? Bruk den! Både programmer og personer prøver av ulike årsaker kontinuerlig å snike seg inn i nettstedet ditt, og kommer de seg inn kan skadene bli uopprettelige. Men heldigvis har du mange verktøy å holde dem ute med. Bruker du dem, kan du sove litt bedre om natten.