I 2012 tok Norske Kvinners Sanitetsforening initiativet til Rød knapp-kampanjen, som er en aksjon for å fremme nulltoleranse for vold mot kvinner.

Denne holdningskampanjen skal sende signaler både til politikere og andre i samfunnet, og hadde i 2013 et samarbeid med syv andre organisasjoner. Slagordet ble «Stopp vold mot kvinner».

Ideo Solutions AS mener at dette er et viktig tiltak, og har derfor utviklet en del materiale gratis for aksjonen sammen med Hegnar Media. Dette har resultert i en serie annonser der 15 norske kjendiser stiller opp med røde strømper for å støtte aksjonen. Disse annonsene kjøres på Finansavisens nettsider og i en del andre kanaler.

– Vi har som policy å støtte opp om frivillige organisasjoner som gjør en samfunnsmessig viktig innsats, og mener at dette tiltaket er noe som fortjener litt ekstra drahjelp, sier direktør Piotr Biernacki i Ideo Solutions AS.

I dag er et åtte organisasjoner som er med: Norske Kvinners Sanitetsforening, Den norske kirke, Islamsk råd, Virke, Krisesentersekretariatet, Reform (Ressurssenter for menn), JURK (Juridisk rådgivning for kvinner) og Digni.

Et av målene til aksjonen er å få så mange som mulig – alle politikerne på Stortinget og andre opinionsdannere – til å bære en rød knapp for å vise at de vil bidra til å stoppe alle former for vold mot kvinner.

Røde knapper kan bestilles på e-post: stoppvoldmotkvinner@gmail.com (Selges bare i poser à 50 stk.)

Et annet initiativ nå i desember – og noe de 15 kjendisene gjør – er å iføre seg røde strømper for å vise at du støtter kampanjen. Vippser du 200 kroner til 138108, kommer det røde strømper i posten til deg også.