Her er Anne Marte Smebye, fagleder for AI i Hyper, sine 6 beste tips for å unngå at AI-kompetansen forblir hos de spesielt interesserte:

  1. Ansvarliggjør ildsjelene. Gi dem et uttalt ansvar for å løfte AI-kompetansen på huset, og sett konkrete mål de kan jobbe mot.

  2. Snakk sammen. Spør kollegaene dine hva de bruker mye tid på og hva de tror AI kan hjelpe dem med. Da kan ildsjelene finne løsninger som gjør AI til et relevant verktøy for alle.

  3. Ikke bit over alt på én gang. Det er et hav av AI-verktøy der ute – og det er umulig å holde seg oppdatert på alt. Ta noen valg på vegne av bedriften om hvilke verktøy dere skal bruke.

  4. Gjør det enkelt. Få ildsjelene til å lage ting som promtbiblioteker og skreddersydde GPT-er. Da blir det lettere for alle å bruke verktøyene godt.

  5. Gjør teknologien tilgjengelig. For alle. Om det betyr at bedriften må betale ChatGPT Plus- eller Discord-medlemskap for alle ansatte, så er nettopp dét prisen du må betale for å ha en fremoverlent bedrift.

  6. Start nå. Ikke vent til du er ekspert før du deler det du kan. Dette er kanskje det viktigste tipset. Med AI må vi gå frem akkurat som om vi skulle lært oss InDesign eller Photoshop – ved å prøve og feile.