1. Vær som du er – og kle deg som du vil. Da vi kom forventningsfulle og spente første dag i ny jobb hos forrige reklamebyrå, trodde flere at vi var de nye regnskapsførerne! Som kreatør er caps og hettegenser like innafor som dressjakka, det er takhøyde for at folk er forskjellige!

  2. Fokuser på: mappe, mappe og mappe. Mappen din er det viktigste i møte med arbeidsgivere. Skriv ned alle idéer, jobb med caser (også fiktive, om du ser et behov for nye løsninger et sted) og meld deg på konkurranser! Ikke skyt ned egne idéer for tidlig: Dumme idéer er sjeldent så dumme at de ikke kan brukes til noe en dag. Skriv ned alle forkastede idéer på et eget sted, og dra de frem titt og ofte. Vær på ballen, dra på mappevisninger, får du nei fra noen – dra på en til. Mappevisning er en god arena for verdifulle tilbakemeldinger fra fagfolk: Enten får du forbedret arbeidet ditt, trent på å gjennomføre intervjuer, eller vist ansikt.

  3. Input: Utsett deg selv for nye inntrykk og opplevelser så ofte som mulig – kreativitet finnes over alt! Vær interessert i mennesker uansett hvilke settinger du møter dem i. Ofte kan du lære noe nytt eller få nye perspektiver ved å snakke med noen som er helt ulik deg selv. 

  4. Si mer «Ja!» – mange hindrer seg selv i å prøve fordi man føler man ikke kan nok. Men for å gjøre et godt arbeid, må man ha mengdetrening. I stedet for å se på kollegaer eller studievenner som konkurrenter, se på dem som kilde til inspirasjon og som sparringspartnere.

  5. Finn makker fort! Det er nesten viktigere å finne kreatørmakker enn å finne kjæreste – du kommer til å se makkeren din myyye oftere enn den du bor med! Husk at motsetninger tiltrekker hverandre (rent faglig), men at verdisyn og ambisjonsnivå bør være likt.

Bildetekst: Å finne kreatørmakker er viktigere enn å finne kjæreste, mener Anniken og Anniken. Vi synes i alle fall de er #relationshipgoals.