Foto: Daniel Lilleng

SpareBank 1 Nord-Norges største eier er alle som bor i Nord-Norge, og dermed får landsdelen den største delen av overskuddet. Annethvert år møtes alle ansatte et sted i den nordlige landsdelen. Arrangementene er ikke bare en intern samling, men også en anledning til å gjøre noe for andre.

Bankens visjon er «For Nord-Norge», og GLØD er i dette tilfellet det helt konkrete uttaket. Visjonen er selve grunnlaget for bankens omfattende samfunnsengasjement. I løpet av samlingen har også alle ansatte dugnad i byen GLØD besøker.

Gyro bistod Sparebank 1 Nord-Norge i å utvikle et svært ambisiøst prosjekt. Konserten ble besluttet lagt til havneområdet ved Prostneset. Da billettene ble sluppet 2. september forsvant 20.000 billetter på rekordtid, som det viste seg at nær 70.000 unike brukere hadde kjempet om!

På plakaten stod Dagny, KARPE, ISÀK og RSP & Thomax. Til å lede GLØD var bankens egen Christian Larsen, med makker Maria Haukaas Mittet fra Senja som sidekick.

Gjestene på scenen denne kvelden var blant annet Tromsøs ordfører, samt representanter fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, og Ungdomshuset TVIBIT for å nevne noen.

GLØD ble produsert som et sammenhengende show fra 17:30 til 22:00 med fulle konsertproduksjoner og et formel-1 i sceneskift mellom artistene. Det hele endte i et gigantisk fyrverkeri klokken 22.00.

Det ble også inngått et omfattende samarbeid med frivillige organisasjoner for gjennomføre GLØD. Nær 800 mennesker var på jobb og blant dem var NAV, Røde Kors, ukrainske flyktninger, Tromsø Fengsel, Multi Cultural Sports, russebusser, idretts -og bygdelag og privatpersoner på jobb for å dekke alle funksjoner i ett slikt arrangement. Gyro samarbeidet også tett med Tromsøs største festival Rakettnatt som bidro med folk og kompetanse og logistikk.

 

GLØD skapte stort engasjement hos publikum og i media. Det er registrert mer enn 150 medieoppslag i kampanjeperioden, med utallige førstesideoppslag, artikler og kommentarer.
GLØD var også godt synlig i sosiale medier, med en rekkevidde på over 220.000 på Facebook og 130.000 på Snapchat. Banken har også registrert mer enn 2000 kommentarer i sine kanaler i forbindelse med arrangementet, i en landsdel med ca. 400.000 innbyggere.

Gyro bistod også med prosjektledelse, regi og produksjon av innhold, samt planlegging og gjennomføring av GLØD.

Gyro retter en stor takk til vår oppdragsgiver Sparebank1 Nord-Norge og en kjempetakk til alle frivillige lag, organisasjoner, og folk flest som bidro til å gjøre GLØD til Tromsøs største folkefest noensinne!