Rapport fra Think With Google

Think With Google har analysert data fra Google Trends de siste 12 månedene og oppsummert det i 20 trender fordelt på retail, reise, finans, hjem & hage og bil. Rapporten er basert på søk i Storbritannia, og selv om vi aller helst skulle hatt en tilsvarende for norsk søkeadferd, vil vi tro at det er mange likheter.

Det som er spennende med denne rapporten er så se hvordan vi utvikler adferden vår rundt søk. Så før i "gamle dager" hvis du ville finne en god restaurant, søkte du mer konkret etter for eksempel "restaurant oslo". Nå beveger søk seg mer mot individualiserte svar og man Google heller "åpen restaurant nær meg".

Her er de fem trendene som trekkes frem:

1. Relevans i forhold til lokasjon

Søk med «nær meg» har økt med 40% det siste året. Selv om dette ikke er et nytt fenomen, ser Google at «nær meg» blir mer og mer vanlig også på søk utenfor retail. Nå søker vi også etter «nær meg» når man søker etter jobber, tannleger, opplevelser osv. Dette betyr at i tillegg til innholdet ditt på nettsiden, må du også sørge for at din «Google My Business» er oppdatert.

2. Vi søker bekreftelser

Vi stiller spørsmål, sammenligner og leser anmeldelser før vi tar en beslutning. Søk rundt anmeldelser øker og vi stoler mer og mer på at Google gir oss riktig anbefaling. For eksempel har søk etter "Beste burger" økt med 400% det siste året.

Det betyr at du trenger innhold som støtter opp søk rundt ord som «beste» eller «flinkeste». Men det betyr også at du må levere kvalitet i din kategori slik at du blir synlig på nettsider som sammenligner produkter og tjenester. Og ikke minst, bør du ha fokus på å samle gode anmeldelser til min «Google My Business». Det kan vise seg å være veldig verdifullt på lang sikt.

3. Økonomiske beslutninger

Vi ønsker å shoppe etisk, ha autentiske opplevelser og leve samvittighetsfullt. Men vi ønsker også å ta økonomiske beslutninger der vi sparer penger. Google sier nemlig at «promo code UK» øker med 100%.

Det betyr at hvis du leverer varer eller tjenester der du har muligheter til å gi rabatter, sørg for å lage innhold der nøkkelord rundt økonomi og rabatter har høy teknisk SEO.

4. Gi flere muligherer

Når vi er nysgjerrig på noe men ikke helt vet hva vi ønsker, er vi åpen for nye ideer og løsninger. Google ser en økning i søk etter «ting å gjøre» og generelt mot innhold som gir inspirasjon.

Så ikke velg for brukeren. Lag innhold med flere valg slik at brukeren selv kan bli inspirert og velge selv.

5. Meme og populærkultur

Vi søker individualisme men bruker Google til å finne likesinnede og bekrefte egen identitet. Google Trend data avslører at de meste populære søkene i 2019 sentrerer seg rundt meme og populærkultur, og inkluderer søk som «how to floss dance» og «how to eat pineapple».

Og apropos det siste, nå som vi nylig hadde fastelaven og det ble masse snakk om hvordan man egentlig bør spiser fastelavnsboller (mye latter på kontoret når vi skulle spise det), synes jeg det er litt rart at ingen bakerier eller dagligvarebutikker lagde morsom og informativt innhold rundt dette. Aller helst en YouTube med dos and don'ts.

Les hele artikkelen, og last ned artikkelen via gmn.no.