Sammen med Manpower har Geelmuyden Kiese utviklet kampanjen «Sett spillerfaring på CV-en», som skal vise unge at de kan mer enn de tror, og at Manpower kan være en døråpner til arbeidslivet. Målet er å øke kjennskapen om Manpower blant unge mennesker.

– Vi måtte være innovative for å nå ut til en målgruppe som blir svett når de hører ordet karriere, og som ser rett gjennom bullshit fra kommersielle aktører, sier Runar Wiksnes, prosjektleder for kampanjen i Geelmuyden Kiese.

Løsningen ble derfor å kommunisere med målgruppen på deres egne premisser, på steder der de er. Konseptet for kampanjen tar utgangspunkt i en av Norges største hobbyer, nemlig dataspill.

De fleste har fått med seg at unge bruker mye tid på dataspill. Det ikke like mange har fått med seg er at forskning viser at de gjennom å spille utvikler en rekke ferdigheter og egenskaper som lar seg overføre til arbeidsliv og skole. Derfor var ideen vi presenterte for Manpower: Sett spillerfaring på CV-en.

Med bakgrunn i forskning publisert i anerkjente tidsskrift som PNAS og American Psychologist, utviklet GK en ny måte for Manpower å snakke til unge mennesker om jobb og læringsmuligheter. 

Implementeringen

Manpower tok konseptet inn i hvordan de arbeider. De endret CV-skjemaene på nettsidene sine slik at alle må vurdere feltet «spillerfaring» når de fyller inn CV-en. Samtidig er Manpowers ansatte veiledet i hvordan de kan avdekke overførbare egenskaper mellom spilling og jobb. Grepene har allerede ført til at flere kandidater har fått omsatt sin spillerfaring til jobbmuligheter.

– Det er veldig inspirerende å jobbe med noen som går så helhjertet inn som Manpower. De tar virkelig unge på alvor, og har lagt seg i selen for å bevise at kampanjebudskapet faktisk er noe de lever opp til, sier Wiksnes.

Markedsføringen

For å fortelle gamere om Manpowers konsept, laget GK et eget spillunivers med animasjoner utviklet i samarbeid med tegner Nikolai Lockertsen. Alt kampanjemateriellet er rettet mot folk under 25 år. Kampanjen ble først lansert på videostrømmetjenesten Twitch.

På Snapchat, Instagram, Twitch, Youtube og utendørsplakater oppfordrer Manpower unge mennesker til å sette spillerfaring på CV-en, og å besøke kampanjesiden spillerfaring.no. Der kan de lese hvordan spillerfaringer kan oversettes til arbeidslivet, og hvordan de kan vise dette frem for fremtidige arbeidsgivere. Arbeidsgivere blir fortalt om kampanjen i både redaksjonelle medier og med utendørsplakater.

Gjennom et samarbeid med den populære Twitch-profilen Emilie ‘Emzia’ Helgesen inviterte også Manpower gamere selv til å fortelle hva de har lært av å spille. Innsikten bruker de til å oppdatere spillerfaring.no.

VG har skrevet dette om kampanjen

Resultater

Ved å kommunisere med gamerne på deres egne premisser, gjorde vi budskapet relevant. Det skapte en storm av meldinger i sosiale medier der unge gamere oppfordret venner til å registrere CV-en.

Kampanjen førte til en 18,8 % økning i CV-registreringer hos Manpower sammenlignet med samme periode året før.

Grepene har allerede ført til at flere kandidater har fått omsatt sin spillerfaring til jobbmuligheter. I løpet av den første kampanjeperioden (september) kom det inn 1000 CV-er med spillerfaring, og de første spill-søkerne er allerede i jobb.

SE HELE CASET HER