Digital Opptur som digitalt markedsføringsbyrå lever av å hjelpe bedrifter med å både øke inntekter, men også redusere kostnader for våre kunder. 

Vi ser at det hos mange er økt omsetning i nettbutikker og tror at disse dagene kommer til å endre vanene våre til å handle mer digitalt. Derfor ser vi positivt på tiden fremover.

Digitale muligheter

I en periode hvor veldig mange jobber eller befinner seg hjemme i kombinasjon av at butikker er stengt og muligheten til å reise og bevege seg er begrenset, vil nettbutikker og digitale løsninger hjelpe mange. 

Har du nettbutikk er det viktig at du bruker tid på å holde den oppdatert, sørger for god informasjon om levering og lagerstatus, samt svarer kunder på det de lurer på.

Du bør også vurdere om du i en periode nå skal ha digital markedsføring for noen andre eller flere produkter. Gjør en analyse av hva som selger og se etter hvilke behov som enten er allerede eller som vil melde seg snart.

Selv om mange jobber hjemmefra er de digitale og ønsker fortsatt å kjøpe. Annonser på både Google Ads og Facebook Ads kan treffe godt med relevant budskap.

Ta en ny titt på målgruppene

Målgruppene og deres atferd har endret seg. Mange av målgruppene er hjemme. De bruker mer tid på internett enn de kanskje gjorde før. 

Hvem er målgruppen din? Har den økonomiske situasjon endret seg for målgruppene dine? Eventuelt kanskje noen av dine målgrupper har endret økonomisk grunnlag. Hva kan du gjøre for å møte deres behov?

Har det kommet andre og nye målgrupper som du kanskje bør sikte deg mot med tanke på markedsføring og kommunikasjon?

Det er viktig at budskap i annonser og kampanjer er tilpasset målgruppen og situasjonen. Gå gjennom budskap, tekst og bilder og oppdaterer der du kan gjøre det mer relevant.

Utforsk nye virksomhetsområder

Enkelte bedrifter kan ha muligheten til å snu seg rundt å produsere andre typer produkter og tjenester enn de tidligere har bedrevet.

Selskapet BYD snudde fra å produsere elbiler og elbusser, til å produsere munnbind. Ikke at vi skal produsere munnbind alle sammen, men det handler om å se på hvilken kompetansekapital og potensiale man sitter med for å skaffe flere «ben å stå på» med tanke på inntekt.

Artister, musikere, frilansere og andre aktører som er tidligere avhengige av fysiske opptredener, lokaler og arrangementer, blir tvunget til å utføre sin virksomhet i den digitale plattformen.

Ved å benytte seg av sosiale medier til å utføre kurs og webinarer kan være smart. Konserter som utføres via Facebook, standup som utføres via video. Det er mange muligheter og det er ukjent territorium man entrer, men uten å prøve det så vet man ikke.

Nye suksesskriterier og konverteringspunkter

Som følge av at flere bedrifter, som tidligere har vært avhengige av fysisk tilstedeværelse, nå blir tvunget inn på digitale plattformer, vil suksesskriterier og konverteringspunkter nå endre seg til å bli digitale. 

Disse konverteringspunktene må måles og brukes for å måle progresjon og suksess.

Fremtidig inntekt vil være en ny og viktig KPI. Sett opp sporing av konverteringer så langt det er mulig slik at du har en oversikt over hva som fungerer.

God kundeservice

Digital Opptur operer med en kundereise-modell hvor den sistnevnte fasen i modellen, “like” ofte blir glemt og oversett fase. 

Denne fasen handler om kundeservice og kundetilfredshet for eksisterende kunder. Digital markedsføring handler også om å kommunisere mot eksisterende kunder, både i form av informasjon, men også inspirasjon.

Det å formidle trygghet til kunder og at det finnes en tid fremover, som ikke er like vanskelig som dagens situasjon som mange synes, er svært viktig. Ikke bare for egen bedrift og virksomhet, men også samfunnsmessig.

Se lengre frem

Det kommer en tid der coronaviruset ikke lenger legger slik lokk på vårt samfunn og dagene går tilbake til normalen. Det kan da være lurt å ha gjort noen forberedelser i forkant, for å raskt få salget i gang igjen.

Planlegg aktiviteter og kampanjer  fremover i tid. Hva med å tenke aktiviteter for høst og neste vår?

Du bør også tenke gjennom hvordan etterspørselen etter dine produkter og tjenester vil se ut når vi igjen skal på kontoret og hverdagen normaliserer seg. Hva skal du vise frem og hvordan skal du kommunisere budskapet ditt?

Tenk gjennom kanaler, budskap og målgrupper slik at du etterhvert kan starte opp igjen kampanjer og salg som er blitt påvirket av denne situasjonen.

Ønsker du hjelp med annonsering og markedsføring, eller trenger rådgivning til hva du bør gjøre er det bare å kontakte oss i Digital Opptur.