Facebook har endret på mye for både privatpersoner, men også bedrifter. Det er blitt stadig lettere - og mer nødvendig - for bedrifter å bruke penger på å annonsering på Facebook.

Forrige Søndag fortalte DN om Jon Ramvi som nå har blitt utestengt fra å annonsere for sin blokkjedeteknologi-konferanse på Facebook og opplever store problemer med det.

– Jeg opplever det som et veldig stort problem fordi det har vært hovedmåten for meg å få folk til konferansen på. [...] Det ser vanskelig ut nå som vi ikke får annonsert for det. Vi må gå til tradisjonelle kanaler å kjøpe reklamer i DN og VG, sa Ramvi til DN.

Slikt kan skje med alle bedrifter uansett hvilken bransje du driver innenfor så lenge du blir avhengig av én kanal. Dette innlegget handler ikke om retningslinjene til Facebook eller om blokkjedeteknologi, men om digital strategi og faren ved å bli for avhengig av én kanal.

Hvor er alle eggene

Vi har alle hørt om at du “ikke skal putte alle eggene i samme kurv”, og det er nøyaktig det som stadig oftere skjer hos bedrifter som ikke har jobbet med å sette en digital strategi.

Når “promoter innlegg” blir det eneste du gjør av digital markedsføring - og du blir helt avhengig av å nå ut og lykkes på Facebook - da er du i en veldig sårbar posisjon.

Det er flott med bedrifter som lykkes på Facebook, men farlig når de glemmer hvor lite kontroll de har over innhold og hvis de ikke samtidig jobber med både egne og fortjente kanaler.

En god digital strategi bruker egen nettside som et fundament. Derfra kan en rekke ulike kanaler benyttes til å både skape oppmerksomhet, dialog eller salg. Men det viktigste er at bedrifter benytter flere kanaler så ikke alle eggene ligger i samme kurv.

 

Av: Erik Storm, Daglig Leder og Grunder av Digital Opptur