2018 går mot slutten og om du ikke er godt i gang er det på tide å tenke gjennom hva du skal gjøre neste år.

Som tradisjon tro har mange noen nyttårsforsetter, og her har vi ni nyttårsforsetter til bedrifter som vil ha en digital opptur.

 

#1 Jeg skal ikke bruke nøyaktig samme budsjett på markedsføring som i fjor

Verden endrer seg og det bør du også. En god start er å gjøre noen endringer i forhold til hva du gjorde i fjor.

Se gjennom hva du brukte markedsføringsbudsjettet på og still deg spørsmålet hva du skal gjøre i 2019. På tide å fordele pengene annerledes eller ta inn en ny kanal?

 

#2 Jeg skal justere markedsføringsbudsjettet mitt etter resultater

Fordeling av markedsføringsbudsjetter ikke enkelt, men om du setter deg mål og KPIer kan du bruke det til å bestemme hvor(dan) du skal bruke pengene. Være fleksibel gjennom året og prioriter det som gir gode resultater.

 

#3 Jeg skal måle konverteringer

Å måle markedsføring fra visninger - eller enda verre potensielle visninger - gir ikke et godt nok bilde. Finn måter å måle konverteringer som skaper verdi for deg og bedriften og styr kampanjer og budsjett etter det.

 

#4 Jeg skal IKKE bruke Fremme-knappen på Facebook

Du kan gjøre det bedre. Skal du annonsere på Facebook bør du bruke Business Manager, sette opp egne publikum og justere budsjettet underveis.

 

Les også: 10 gode grunner til å slutte å bruke fremme-knappen på Facebook

 

#5 Jeg skal kjøre minst én kampanje på Snapchat i løpet av året

Har du ikke prøvd annonser på Snapchat bør du sette av penger til å teste det i 2019. Enten om du bruker bilder eller video til Snapchat og promoterer det til riktig målgruppe.

Vi tipper du blir positivt overrasket over resultatene.

 

#6 Jeg skal kjøre minst én kampanje med video i løpet av året

Video er viktig for å lykkes med digital markedsføring og du bør i løpet av 2019 kjøre minst én kampanje med video.

Både innhold og målgrupper varierer mellom kanalene, men du bør gjennomføre og teste enten om det er video på Facebook eller video på YouTube.

 

#7 Jeg skal teste, teste og teste

Usikker på hva som fungerer? Da bør du teste. Sett opp små tester og vær tydelig på hvordan du skal måle hva som fungerer best.

Ikke et tydelig resultat? Da tester vi noe annet.

 

#8 Jeg skal holde meg faglig oppdatert

Også i 2019 vil det skje mye og det er fortsatt viktig å holde seg faglig oppdatert. Les en blogg eller to, gå på kurs og snakk med dyktige mennesker som kan gi deg inspirasjon, kunnskap og nye tanker.

Og vær raus tilbake. Har du lært noe nytt - del det med andre.

 

#9 Jeg skal ringe foreldrene mine litt oftere

Ikke glem å ringe foreldrene dine selv om du har mye å gjøre. Ikke det som revolusjonerer den digitale markedsføringen din, men både du og foreldrene dine vil føle seg bra.Godt nytt år!