Kartet leder til svaret

«Hva gjør AF Gruppen akkurat nå?» Det er kanskje ikke et spørsmål du stiller deg ofte, men det gjør brukerne og den viktigste målgruppen til afgruppen.no. Derfor er et interaktivt kart, som viser alle AF sine pågående prosjekter, sentralt i den nye nettløsningen Creuna har utviklet. Det er verken trygt eller gjennomførbart å invitere mange sivile til en byggeplass, men via nettsiden ønsker AF Gruppen å skape en digital møteplass hvor besøkende får tilgang til de rundt 100 aktive byggeplassene som til enhver tid er i utvikling.

Kartet gir deg informasjon om AF Gruppens prosjekter i nærheten av deg, både de som er i prosjektfase og de som er sluttført. Kartet fungerer i tillegg som inngang til de ulike prosjektene, hvor man kan filtrere på geografi, status på fremdrift, og hvilket av de seks AF-virksomhetsområder som står bak prosjektet.

Nysgjerrig?

I AF Gruppen er det en forutsetning at alle ansatte, både dagens og fremtidens, er nysgjerrige. En nysgjerrigper ser etter nye løsninger på gamle problemer, og leter etter smarte og innovative måter å jobbe på. Det overordnede konseptet for nettsiden er derfor basert på ulike elementer som trigger nysgjerrigheten på AF Gruppens ulike prosjekter på en leken og annerledes måte.

Kartløsningen i seg selv trigger til nysgjerrighet i selve brukeropplevelsen. Det samme gjør ”nysgjerrigknappen”, et kikkert-ikon som du kan klikke på inne på en prosjektside for å oppdage en interessant dimensjon ved akkurat det byggeprosjektet. Se for eksempel prosjektsiden for Boligutvikling i Bjørvika, og se etter knappen til høyre.

Visuelle sanntids-tall

Nettsiden viser frem heller enn å fortelle om. Bruk av kart, video, store bilder, visuelle tidslinjer for byggeprosjektene og webkamera på byggeplassen gjør informasjonen lett å fordøye. Sanntids-tall presenteres som grafiske elementer, hele tiden med formål å gi svar på spørsmålet «hva gjør AF Gruppen akkurat nå?». En av grafikkene gir dette svaret: «Bygger seks skoler i Østfold og 90 leiligheter for hjemløse i Gøteborg». Dette er innhold som nysgjerrige mennesker med en ingeniør i magen vil sette pris på.