Som markedsanalytiker har hun vært sentral i arbeidet med å avdekke hvordan innholdsmarkedsføring bør være på sitt beste. dentsu og Schibsted har et analysesamarbeid hvor målet er å levere en bransjeledende studie hvert år. De viktigste funnene i årets content-studie forteller Silje om i siste eposide av Marketingpodden.

Hun understreker at den redaksjonelle konteksten gjør at leserne har andre forventninger til denne formen for reklame.  – Troverdighet er særlig viktig. Her skal man ikke ha retusjerte bilder, men ekte. Intervjuobjekter som ekte kunder, ansatte eller eksperter er gjerne riktigere enn kjendiser. Og man må være helt åpen om at dette faktiske er betalt annonsering. Lesere bør skjønne annonsørens hensikt, forteller Lindvig.

Schibsteds markedsanalytiker forteller at det er helt avgjørende å fokusere på nyhetsverdi når god innholdsmarkedsføring utvikles. Leseren må føle at artikkelen er informativ eller at de lærer noe nytt. En god artikkel bør appellere både til hjerte og hjerne, tenk som en journalist i utviklingen av artikkelen og ikke undervurdere leseren.

Vår innsiktsdirektør Yngve Karlsen har hatt ansvar for undersøkelsen fra dentsus side. Han understreker at  - Det er viktig å skape et helhetlig innholdsunivers mot mottakerne, uavhengig av enkeltflate. Innholdsmessig kvalitet og søkemotoroptimalisering bør dermed jobbe i tospann slik at produktene gjøres tilgjengelig mot forbrukerne på en god måte. Forbrukerne skal helst tenke at dette var enkelt og greit å finne ut mer om.

Undersøkelsen Lindvig henter rådene fra er resultat av et godt samarbeid mellom dentsus analysemiljø, Opinion, Norstat og Schibsted. 3.400 intervju er foretatt og mer enn 2.000 åpne svar er kategorisert. Mer om undersøkelsen hører du i siste episode av Marketingpodden.