- Jeg er særlig fornøyd med at det er omfattende faglig kompetanse som sikrer oss seieren, sier en blid byråleder Stian Jansen. Han peker på at det er innen data- og analyse samt digitale eksperter at forspranget til andre byråer er særlig stort.

- Vi fortsetter å bygge kompetanse både i Carat spesifikt, men også i spesialistbyråene i dentsu-familien, som vi i media- og marketingbyråene utnytter når kundene våre skal betjenes.


Dentsu-house på Tullinløkka vil gi ytterligere kraft innen kreativitet, data og teknologi
- Om en drøy måned flytter alle de 300 ansatte i dentsu-selskapene inn i dentsu-house i ved Tullinløkka. Når vi samler oss i et flott, praktisk og nyoppusset bygg skal vi bli enda flinkere til å utnytte på tvers all kompetansen vi samlet har innen kreativitet, data, teknologi og CRM. Den tradisjonelle medie- og merkevare kompetansen vår er nå komplettert slik at vi kan levere alt fra experience marketing til alt innen CXM og Marketing Automation, understreker Jansen

Carat og Starcom de eneste i RECMAs toppkategori

RECMA («Research company evaluating the media agency industry») har kartlagt det norske byråmarkedet i mange år. Evalueringen er basert på 17 kriterier innenfor de fire områdene; konkurranseevne, momentum, bredde i det totale rådgivningstilbudet og kundeprofil.

Franske RECMA vurderer årlig hele 900 mediebyråer i 50 land. De gjør grundige kvalitative undersøkelser basert på møter med byråene og en rekke referansesamtaler.

De vurderer bare større byråer som blir plassert i tre kategorier Dominant, High, Good og Average. I år lander bare to norske byråer i toppkategorien Dominant. Carat med 23 poeng og Starcom med 20. 

Skal bli flinkere til å vise frem arbeidet vårt

Selv om Carat kommer aller best ut totalt sett, er det mer å hente ved å delta i flere kåringer. Antall priser vunnet er et av kriteriene RECMA legger vekt på

– Det gjøres fantastisk mye bra arbeid hos oss, dette skal vi bli enda flinkere til å vise frem gjennom blant annet bidrag til forskjellige kåringer, forteller Stian Jansen. Det viktigste for oss er gode resultater for våre kunder, og vi vil gjerne dele disse suksesshistoriene med bransjen. Jeg lover flere case til relevante konkurranser i fremtiden. For neste kåring vil RECMA notere seg at vi var eneste byrå som ble premiert for Beste bruk av data under Performance Awards i oktober.